Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiVantelesna oplodnja i operacija katarakte i u privatnim bolnicama o trošku države

post-title


Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) zaključio je ugovore sa privatnim zdravstvenim  ustanovama za pružanje usluga vantelesne oplodnje i operacije katarakte za 2024. godinu, saopštio je danas Fond.

Ove godine vantelesna oplodnja o trošku RFZO može da se obavi u 16 privatnih klinika, što je jedna više nego prethodne godine, a operaciju senilne i presenilne katarakte osiguranici ove godine mogu da obave u 28 privatnih bolnica, među kojima su i dve nove.

Pravo na vantelesnu oplodnju o trošku obaveznog zdravstvenog osiguranja imaju žene do 45 godina i to neograničen broj pokušaja za prvo dete, odnosno dva stimulisana pokušaja i tri krioembriotransfera za drugo dete.

Vantelesna oplodnja na teret RFZO omogućena je ženama do 45 godina i uz pomoć doniranih reproduktivnih ćelija, tri stimulisana postupka i tri krioembriotransfera uz jedan uvoz reproduktivnog materijala.

Spisak privatnih ustanova u kojima se navedene usluge mogu obaviti na teret obaveznog zdravstvenog osiguranja objavljen je na sajtu RFZO.

GZS/TanjugKomentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar