Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Cedevita Olimpija slavila protiv Borca u zanimljivom okršaju

post-title
Foto: Mediaportal


Runda broj 19 krenula je u Čačku, gde je domaći Borac Mozzart ugostio ljubljansku Cedevita Olimpiju. Reč je o okršaju ekipa iz sredine, odnosno gornjeg dela tabele regionalnog takmičenja. Svako je iz nekog svog razloga težio osvajanju dva boda. Ali pošto taj podvig može da izvede samo jedan sastav, ovog puta je to učinio gostujući, koji je nakon 40 minuta nadmetanja slavio skorom 65:74 (16:21; 16:18; 16:13; 17:22).

Utakmica je počela malo konfuzno u oba smera. Bilo je promašaja, grešaka, tako da dva minuta nije bilo poena. Iz krize je prva izašla Olimpija, koja je munjevito vezala osam poena, pa je primorala trenera Mijatovića da pozove tajm aut. Odreagovao je Birts, tako da je Borac mogao na trenutak da odahne. Iako je domaćin došao do nešto bolje igre, gosti su nastavili da se pitaju, pa su čak došli do plus devet (6:15). Pristojnu razliku Olimpija je uspela da sačuva do kraja prve četvrtine, ali u nešto manjem iznosu.

Trojkom Talića započela je druga deonica. Ujedno, Borac je prišao na svega koš deficita (19:21). Čačani su ozbiljno zapretili, što je dobrano poremetilo momke iz Ljubljane. Bilo je očito da nemaju odgovor na borbenog domaćina, što se odrazilo i na rezultat (23:24). Jedino rešenje potražili su u minutu odmora. Osim koša Stjuarta, ništa više gosti nisu uspeli da učine, što su iskoristili Manojlović i Birts, pa su doneli vođstvo svom timu (32:30). Od tog momenta, pa do konca prvog poluvremena, vođena je prava rovovska borba. Ali u samoj završnici, na korak od velikog odmora, Olimpija je vezala nekoliko učinkovitih napada, pa je doslovno ,,pobegla“ na plus sedam (32:39).

Baš kao prvo, tako je i drugo poluvreme počelo promašajima na oba koša. Ali onda je usledio prodor Uskokovića, koji je zaustavio negativan niz. Nije prošlo dugo, a Frenklin je monstruozno zakucao, pa je tako Borac prepolovio deficit (36:39). I taman kada se učinilo da domaćin može i više od toga, precizni su bili Džons i Matković, pa je sve krenulo sa početnih pozicija. Ipak, Borac je imao podršku sa tribina, zahvaljujući kojoj je Čarapić pogodio sa distance, tako da je održao svoj tim u životu. Na sreću po Čačane, Olimpija je krajem deonice ušla u košgetersku krizu. A to je Borac iskoristio, pa je rezultat itekako bio aktivan.

Odlučujući deo susreta povoljnije je krenuo po Olimpiju, koja je vezala četiri poena preko Matkovića, pa je stekla plus osam (48:56). Odreagovao je Tasić, a zatim Tomašević i Manojlović, pa je Borac uhvatio priključak. I taman kada se publika ponadala da domaćin može da preokrene, gosti preko Stjuarta došli do potrebnih poena, pa su anulirali rivalov trud. Ali kada je bio gotovo pa otpisan, Borac je pokazao da u njemu još ima života. Talić je uspeo da veže šest poena, pa je volšebno doveo svoj tim na minus dva (63:65). Nada čačanskih navijača bila je kratka, jer je Olimpija vezala sedam poena, pa je tako otklonila sumnju u to ko će da slavi. Do kraja je igrala taman toliko da rutinski okonča susret.

Borac Mozzart: Rebrača, Segu, Birts 4, Nikolić, Tasić 6, Tomašević 3, Talić 14, Frenklin 15, Uskoković 6, Todorović, Čarapić 5, Manojlović 12.

Cedevita Olimpija: Stjuart 7, Radović, Radičević 2, Kobs 11, Glas, Blažič 18, Todorović, Matković 19, Džons 8, Ščuka 7, Dragić 2, Šaškov.

KK Borac/Nikola Minović/Đurđe Mečanin



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar