Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Legendarni Aco Šerif i dalje uz najmlađe fudbalere Borca

post-title


Ime Aleksandra Ivkovića se sa poštovanjem izgovara kada je u pitanju rad sa najmlađim fudbalskim selekcijama. Dugogodišnje iskustvo i fanatičan entuzijazam su za kao proizvod imali na hiljade najmlađih koji su se ”pelcovali” fudbalom. Tako je bilo proteklih godina i decenija kraj Morave, gde su upravo oni najmlađi učili fudbalsku azbuku od legendarnog stručnjaka i pedagoga, koji je svoju celu karijeru upravo posvetio radu sa ovom kategorijom igrača. Iz te velike masovnosti proistekle su i vrhunske karijere brojnih čačanskih igrača, koji su upravo na osnovama u radu sa popularnim Acom Šerifom nadograđivane u mlađim kategorijama, a potom i seniorskoj konkurenciji.

”Dilema jednostavno nije postojala. Na sastanku sa Acom smo se vrlo brzo i lako dogovorili da u narednom periodu obavlja funkciju stručnog savetnika koordinatora bazičnih selekcija mlađih kategorija našeg kluba. Ne treba trošiti reči koliko toga je do sada uradio, a njegov entuzijazam i volja za radom uz ogromno znanje i iskustvo su jednostavno nametnuli ovako rešenje, od koga će imati svi koristi, a posebno oni najmlađi koji žele da se bave fudbalom” – rekao je generalni sekretar FK Borac 1926 Miloš Teofilović.

Bez obzira na doba godine i vremenske uslove Aco je već decenijam okružen najmlađima kojima prenosi svoje bogato znanje i iskustvo. Raduje sve prave ljibitelje fudbala iz našeg grada da će i dalje biti tamo gde mu je i mesto, a to je na terenima kraj Morave.

”Ovaj segment rada je veoma bitan u svakom klubu. Raditi sa nalmađima je jedno veliko zadovoljstvo, ali i izazov pun odgovornosti. Želja nam je da deca kroče u svet fudbala uz prave pedagoge i učitelje koji će u skladu sa njihovim uzrastom na pravi način uvoditi mališane u tajne fudbala. Ne treba trošiti reči koliko je velikih igrača sa sjajnim karijerama počelo u Borcu, ali mnogo bitnije je koliko smo iznedrili kvalitetnih ljudi koji daju svoj doprinos poslovima kojima se bave. Verujem da će kraj Morave sve vrveti od mališana i da će se naš klub i po ovom pitanjuu vratiti tamo gde mu je i mesto” – izjavio je Aleksandar Ivković.

Kada su mlađe kategorije FK Borac 1926 u pitanju još jedna afirmativna odluka agilnog rukovodstva kluba je stupila na snagu. Članovi omladinske selekcije su od početka februara oslobođeni plaćanja članarine, što je još jedan pokazatelj da se u klubu veoma ozbiljno i studiozno pristupilo radu na povratku Borčeve škole fudbala na neka prošla lepa i uspešna vremena. 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar