Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiObnovljen vozni park Javnog preduzeća za izgradnju u Gornjem Milanovcu

post-title
Foto: Press služba


Vozni park Javnog preduzeća za izgradnju opštine Gornji Mialnovac od danas je bogatiji za jedno novo vozilo. U pitanju je subvencija od strane lokalne samouprave, a reč je o najnovijoj generaciji traktora italijanskog proizvođača sa najsavremenijom opremom. Ključeve je predao Dejan Kovačević, predsednik opštine.

-Opština Gornji Milanovac u svom sastavu ima dva javna preduzeća, JKP„Gornji Milanovac” i Javno preduzeće za izgradnju i mi nastojimo da svake godine podjednako ulažemo u novu mehanizaciju pomenutih preduzeća kako bi oni pružali još kvalitetnije usluge iz oblasti svog delovanja. Predali smo ključeve traktora koji je multifunkcionalan. Pored čišćenja snega, traktor je opremljen za tarupiranje kao i za čišćenje ozidanih rečnih korita što je do sada bilo teže izvodljivo . Što se tiče daljih ulaganja, u najavi je još jedna subvencija za JP za izgradnju odnosno nabavka kamiona koji će stići u julu mesecu- rekao je Kovačević.

Cilj lokalne samouprave jeste da kupovinom kvalitetne mehanizacije ne samo olakša rad i pospeši kvalitet usluga koje javna preduzeća pružaju, već i da ih što više osposobi da samostalno obavljaju sve poslove iz svojih delatnosti. Time će se brže, lakše i jeftinije odrađivati dobar deo poslova, objasnio je Kovačević i ujedno zahvalio zaposlenima na radu, zalaganju i posvećenosti .

-Sa jako malim brojem ljudi dosta toga JP za izgradnju uspeva da uradi. Posebno kada je u pitanju održavanje putnih pravaca, kako kategorisanih tako i nekategorisanih. Oni sa svojom operativom uspevaju da urade kompletne radove na nasipanju i kopanje kanala. U pitanju su desetine a možda i stotine kilometara. To je veliki posao. Naravno uz sve to, čišćenje snega je veliki izazov jer se nikada ne zna kakva će zima biti, ali operativa je spremna – dodao je Kovačević.
Branko Miličić izvršni direktor u JP za izgradnju zahvalio je opštini na subvenciji i istakao da će sa novim traktorom rad na terenu biti brži, efikasniji i bolji.

-Mi u našem voznom parku imamo 4 skipa, 6 kamiona i od danas i tri traktora. Novi traktor će pre svega imati namenu u radu na održavanju bankina, čišćenju rečnog korita ali i čišćenju u zimskim uslovima . Uvek nam nedostaje da podmladimo vozni park, mlađim i savremenijim mašinama čime pospešujemo kvalitet rada – naglašava Miličić.

Za volanom novog traktora naći će se iskusni dugogodišnji radnik ovog preduzeća Radojko Sretenović ,koji je kratko uporedio karakteristike novog vozila sa traktorima koje je do sada vozio u preduzeću.

-Postoje velike razlike. Traktor koji je stigao je dosta savremeniji, lakši je za rad. Imaćemo dosta veći učinak. Efikasniji je i precizniji i lakše su mu komande, pregledniji je. Od opreme poseduje već pomenuti tarup i četku za pranje rečnih korita , ima multipraktičnu kabinu, dodatno sedište a i klimatizovan je – rekao je Sretenović.
Osavremenjavanjem voznog parka Javno preduzeće za izgradnju znatno će unaprediti svoj rad.Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar