Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Prvi snimci vojne fabrike nakon akcidenta, sve je pod kontrolom: U bolnicu primljeno šest radnika, dve osobe imaju opekotine glave, lica i ekstremiteta (FOTO)

post-title
Foto: RINA


Lučani / Čačak - Nakon akcidenta koji se u jutarnjim satima dogodio u vojnoj fabrici u Lučanima, u Opštu bolnicu u Čačku doveženo je šest pacijeneta. Prema rečima lekara, oni su u stabilnom stanju i nisu životno ugroženi.

- Dva pacijenta sa opekotinama glave, lica i ekstremiteta su smešteni u jedinicu intenzivne nege. Četvoro ima lakše telesne povrede i oni su na odeljenjeu hirurgije. Niko od njih nije životno ugrožen i njihovo stanje se prati, rekla je za RINU dr Marija Stranjanac portparol Opšte bolnice.

Iz vojne fabrike MB Namenska saopštili su da je do požara došlo u pogonu za proizvodnju jednobaznog baruta. Požar je nastao na samom kraju procesa pri pražnjenju gnjetalice. 

https://www.rina.rs/admin/files/1707301059_lucani-incindent-povredjeni-mb-fotorina1.jpg

- Prema prvim informacijama bilo je pet povredjenih radnika, ali ipak je šest. Četvorica njih će biti puštena na kućno lečenje, a dvojica zadržana u čačasnkoj bolnici. Snimci video nadzora pokazuju da su ispoštovane sve mere bezbednosti i zaštite na radu, izjavila je Milka Jovanović Božić pr vojne fabrike. 

Meštani su sa olakšenjem primili vest da niko od povredjenih radnika nije životno ugrožen. 

https://www.rina.rs/admin/files/1707301060_lucani-incindent-povredjeni-mb-fotorina6.jpg

- Videli smo dim i sanitetska vozila kako odlaze. Dobro je samo da niko nije životno ugrožen, to je u ovom trenutku najvažnije. Sve vreme smo strepeli od vesti koje smo čekali iz čačanske bolnice, kažu meštani Lučana.

Uzrok nastanka požara utvrdiće nadležne službe.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar