Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U Čačku održana 80. sednica Gradskog veća (FOTO)

post-title
Foto: Infopress


Članovi Gradskog veća utvrdili su na današnjoj sednici  predlog odluke o angažovanju revizora za obavljanje eksterne  revizije završnog računa  budžeta grada za 2023. godinu.

„Mi smo  imali državnu revizorsku instituciju kao kontrolora. Osim sitnih nedostataka nikave nepravilnosti nisu pronadjene, a zakonska obaveza je da se uz saglasnost državne revizorske institucije se angužuje eksterni revizor koji će izvršiti komplentu reviziju poslovanja i dati sud. To je zakonska obaveza za lokalne samouprave, budžet je stabilan, a plaćene su sve obaveze . 1,3 milijarde je plaćeno u decembru  , sve obaveze se izvršavaju i nema problema”, kažeMilun Todorović  gradonačelnik Čačaka.

  Većnici su utvrdili  predloge odluka o davanju saglasnosti na programe rada  Gradske biblioteke, Umetničke galerije i  Medjuopštinskog istorijskog arhiva za 2024. godinu.

 Izdvajanja koja su započeta za ustanove kulture u prethodnoj godini, kada je Čačka bio nacionalna prestonica kulture, nastavljaju se i u ovoj, pa je tako u tekućoj godini planirano povećanje sredstava za Gradsku biblioteku u iznosu od 7,5 odsto za različite progarme i sadržaje, za UG”Nadežda Petrović” 12,2 odsto više sredstava  nego u 2023. Sredstva su povećana i za ostale ustanove.

Utvrdjen je i predlog programa  korišćnjenja sredstava  budžetskog fonda  za zaštitu životne sredine u ovoj godini.

 „3,1milion dinara dobiće Zavod za javno zdravlje za merenje zagadjenosti vazduha, 800 000 opredeljeno je za merenje elergenog polena, milion dinara za primarnu selekciju otpada, 3 miliona dinara za praćenje kvaliteta površinskih voda, 400. 000 je izdvojeno za edukativne radionice, 4 miliona za JKP Moravac za nabavku ekološki prihvatlje opreme za održavanje javnih  površina, potom 5,1 milion gradskom zelenilu za nabavku dendro materjala  u pojedim ulicama, 280 000 za praćenje zemljišta,   500 miliona za program praćenja nivoa buke u gradu, 8,8 miliona za obrazovne aktivnost i jacanje svesti o potrebi zaštite životne sredine, a tu je 600 000 za učešće na sajmu zaštite životne sredine kao i 3 miliona za projekte zaštute životne sredine koje su podnela udrženja gradjana. Sredstva su planirana za najmanje dva punjaca za hibridna vozila i opremanje prirodnjačkog centra u Ovcar Banji”, istakao je gradonačelnik Todorović.

Na sednici je razmantran izveštaj o poslovanju   Centra za pružanje usluga  socijalne zaštite „Zračak” za  prošlu godinu, a utvrdjen je i predlog odluke o  davanju saglasnosti na godišnji plan program rada  u 2024. kada se očekujuje da pored svojih dosadašnjih aktivnosti „Zračak” preuzme i rukovodjenje prihvatilištem za nezbrinuta

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar