Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Oslabljeni Borac junački odigrao u Podgorici ali nesrećno poražen

post-title
Foto: SC Derby/Filip Roganović


Rundu broj 20 AdmiralBet ABA lige zatvorio je meč u Podgorici, gde je Studentski centar dočekao goste iz grada na Moravi. Borac Mozzart je u ovaj susret ušao vidno oslabljen, jer je zbog bolesti i povreda van parketa bilo previše košarkaša, čak njih šestorica. Iako je bio znatno inferioran u odnosu na rivala, čačanski tim je pružio dobar otpor. Na kraju je, neminovno, doživeo novi poraz u takmičenju. Što se tiče finalnog skora, isti je glasio 86:84 (16:21; 26:24; 24:19; 20:20).

 

Kao što se moglo i očekivati, domaćin je silnije započeo utakmicu. Koristio je nedaću Borca sa skraćenim rosterom, zbog čega gosti nisu smeli da prave previše faulova, tako da je dolazio do lakih poena. Ali Čačani su odgovorili hrabro, pa su preko raspucanog Segua ubrzo poveli (7:14). Trener Jakara nije znao šta je snašlo njegov tim, pa je pozvao tajm aut. U nastavku je domaćin došao do koševa, ali je nalet zaustavio Frenklin monstruoznim zakucavanjem. Zahvaljujući srčanoj borbi, ali i pametnoj igri, gosti su uspeli da sačuvaju kapital.

 

Novim koševima Segua i Frenklina započela je druga četvrtina. Ujedno, Borac je došao do prve dvocifrene prednosti (16:26). Studentski centar je pokušao da se izvuče iz šoka, ali to mu nikako nije uspevalo. Jedino je Vučeljić bio kadar da donese korisne stvari svom timu. S druge strane, Borac je strpljivom i pametnom igrom, uprkos svim problemima, čuvao prednost. Doduše, Podgoričani su u drugom delu četvrtine bili sposobni da zaprete, pa su prišli na minus dva (33:35). Reagovao je Manojlović, koji je zaustavio nalet rivala sa četiri vezana poena. Od tog momenta, pa do odlaska na veliki odmor, Borac je disciplinovanom igrom odoleo naletima Studentskog centra, pa je u svlačionicu otišao u plusu (42:45). Hvale vredan podvig, nema šta!

 

Kako je Borac završio prvo, tako je startovao drugo poluvreme. Hrabro, borbeno, srčano, disciplinovano. Iako je Studentski centar počeo još više da ga pritiska, on je nastavio da odoleva. Štaviše, ponovo je dosegao kotu sedam (43:50). Ali polovinom deonice počeo je malo da posustaje, zbog očite potrošnje, što je domaćin iskoristio, pa je poravnao skor (52:52). Ipak, Borac je uzvratio, pa je ponovo poveo. Uprkos tome što je domaći sastav uspeo da kudikamo stabilizuje svoju igru, Čačani su itekako bili u meču.

 

Studentski centar je početkom završne deonice došao do plus pet (69:64). I taman kada je pomislio da je slomio protivnika, Borac se ponovo podigao, pa je uzvratio istom merom. Čak je posle novog zakucavanja Frenklina ponovo poveo (69:71). Opet je čačanski sastav uspevao da odoli nasrtajima domaćina, iako mu posao nije bio lak. Sve vreme je vodio, bez obzira na nastojanja Studentskog centra da to promeni. A kada je utakmica ušla u poslednji minut, Borac je imao posed prednosti (79:81). Odgovornost kod domaćina je preuzeo je Kapusta, koji je pogodio sa distance. Segu je u narednom napadu bio polovičan sa linije za slobodna bacanja, pa je rezultat bio izjednačen (82:82). Zatim je Drežnjak doneo dva poena svom timu, a onda je Borac krenuo u ofanzivu, da bi Segu ponovo izborio poravnanje (84:84). Sve se svelo u jedan napad, koji je Studentski centar realizova preko Hadžibegovića, pa je na kraju, možda i nezasluženo, došao do pobede.

 

Studentski centar: Bogavac 3, Pavlićević 5, Vučeljić 12, Hadžibegović 13, Baćović 2, Ivišić, Doukins 1, Čičić, Drobnjak 2, Drežnjak 26, Kapusta 20, Mirković 2.

 

Borac Mozzart: Segu 32, Nikolić 2, Radović, Talić, Frenklin 15, Uskoković 12, Todorović, Čarapić 1, Manojlović 22.

 

KK Borac/Nikola Minović/Đurđe Mečanin



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar