Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiPočinje registracija korisnika pripejd mobilne telefonije

post-title
Foto: Gettyimages


Ministarstvo informisanja i telekomunikacija objavilo je Pravilnik o tehničkim uslovima za registraciju krajnjih korisnika usluge sa plaćanjem unapred (pripejd korisnici) u Službenom glasniku od 2. februara 2024. godine, a donet Pravilnik stupa na snagu danas od kada će svi neregistrovani pripejd korisnici moći da se registruju u poslovnicama, dok će postepeno biti uvedena i onlajn registracija korišćenjem šeme elektronske identifikacije - Pravilnikom je uvedena registracija krajnjih korisnika usluge sa plaćanjem unapred (pripejd) u skladu sa Zakonom o elektronskim komunikacijama koja će biti obavezna počev od 10. februara 2025. godine.

Ovo znači da će, počev od navedenog datuma, prilikom kupovine pripejd kartica za mobilnu telefoniju korisnici morati da se registruju pre korišćenja nove kartice, što će moći da urade u poslovnicama ili preko interneta otvaranjem naloga na potpuno bezbedan način - pojašnjavaju u ovom ministarstvu. Što se tiče onih koji već imaju pripejd kartice, neregistrovani pripejd korisnici će najkasnije do 10. februara 2025. godine moći da koriste sve usluge, a od tog datuma registracija će biti obaveza i za postojeće i za nove korisnike.

Nakon 10. februara 2025. godine korisnici pripejd usluga koji se ne budu registrovali imaće samo omogućene usluge obavljanja poziva ka hitnim službama ili ka sistemu korisničke podrške operatora.Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar