Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačak 94 savladao Borac u gradskom derbiju na Kupu Koraća

post-title
Foto: Mediaportal


Čast da otvore ovogodišnje izdanje Kupa Radivoja Koraća dobili su čačanski predstavnici na ovom takmičenju, Borac Mozzart i Čačak 94 Quantox. Bila je ovo lepa prilika da navedeni klubovi u najboljem mogućem svetlu predstave svoj grad, koji važi za najkošarkaškiji u Srbiji, pa i regionu. Nema mesta sumnji, Čačani su mogli da budu ponosni zbog navedene činjenice. Ipak, kako pobednik može biti samo jedan, ovog puta je to bio Čačak 94, koji je slavio rezultatom 64:73 (21:15; 17:20; 11:26; 15:12).

 

Nakon četiri vezana poena Čačka 94, usledio je silan odgovor Borca preko Manojlovića, koji je povezao devet poena. Dakle, utakmica je počela u fenomenalnom ritmu na obe strane. Nakon munjevitog starta, meč je ušao nešto mirnije vode, što je pogodovalo Čačku 94, koji je preko Lakića došao do izjednačenja (9:9). Ali Borac nije posustao, već je uzvratio istom merom, pa je stekao najvećih +10 (21:11). To je bio alarm za klupu suprotne strane da pozove prvi tajm aut. Do okončanja uvodnog kvartala Čačak 94 je uspeo da veže četiri poena, ali ne i da potpuno uhvati priključak.

 

Seriju započetu krajem prve Čačak 94 je nastavio početkom druge deonice, pa je ozbiljno zapretio rivalu (21:20). Od tog momenta, pa u narednih nekoliko minuta, na parketu je vođena potpuno ravnopravna borba. Istina, Borac je vodio, ali razlika nije bila znatna, najviše plus šest (30:24). To dokazuje kako je i jednima i drugima bilo veoma stalo do utakmice. Pred kraj prvog poluvremena, Čačak 94 je došao do pozitivnog ritma u ofanzivi, pa je čak i poveo (32:33). Reagovao je raspoloženi Čarapić, koji je preuzeo odgovornost i doneo svom timu neophodne poene. Kapital je ostao na kontu Borca, koji je kudikamo zadovoljniji otišao na veliki odmor.

 

Serijom 4:0 Čačak 94 je opet došao do vođstva (38:39). Nije prošlo dugo, Borac je odgovorio, da bi u periodu koji je usledio na snagu stupio totalni egal. Igralo se koš za koš, tako da niko nije bio kadar da se nametne. Vreme je neumitno prolazilo, a ništa značajnije se nije menjalo u međusobnom odnosu snaga. Doduše, ekipe su vodile pravu rovovsku borbu, tako da je malo lopti prošlo kroz obruč. Međutim, posle dužeg perioda, Čačak 94 se prvi probudio, pa je stekao +12 (49:61). Delovalo je da je Borac posustao energetski, što je rival iskoristio, pa je vodio nakon pola sata nadmetanja.

 

Bolju igru sa kraja treće Čačak 94 je nastavio početkom završne deonice, pa je dodatno povećao prednost (49:63). Borac nije klonuo duhom, već je odgovorio sa devet vezanih poena, pa je tako pokazao da ne namerava da odustane. Štaviše, prišao je na minus pet (58:63), tako da je pokazao da i dalje ima snage. Naravno, Čačak 94 nije bio samo nemi posmatrač, već je sprečio protivnika da se potpuno vrati u susret. Uspeo je da odoli naletu rivala, što mu se itekako isplatilo. Do konca susreta držao je kontrolu utakmice u svojim rukama, tako da je izborio istorijski plasman u polufinale nacionalnog Kupa.

 

U polufinalu tim iz grada na Moravi će se sastati sa boljim iz susreta Crvena zvezda Meridianbet – FMP Soccerbet.

 

Borac Mozzart: Rebrača, Segu 21, Nikolić 2, Radović, Tomašević, Talić, Frenklin 9, Uskoković 4, Todorović, Čarapić 17, Manojlović 11.

 

Čačak 94 Quantox: Dodić 5, Stajčić 13, Pulijam 11, Grojić 20, Pešaković, Lakić 19, Majstorović, Gašić 2, Pantić, Danilović, Dumić 3, Tatić.

 

KK Borac/Nikola Minović/Đurđe Mečanin



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar