Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Borac rezervisao tri noćenja u Nišu, ali uzalud: Grojić "kralj" Čačka, Uskoković misli da je igrao protiv Borca

post-title
Foto: Mediaportal


Petar Grojić ubacio je 20 poena i bio jedan od ključnih igrača Čačka 94 u istorijskoj pobedi nad gradskim rivalom Borcem. Čačak 94 je tako ostvario najveći uspeh otkad klub postoji i plasirao se u polufinale Kupa Radivoja Koraća. Ipak, Grojić posle duela nije želeo da stavlja sebe u prvi plan.

Posle 40 minuta velike borbe i gradskog derbija u niškom „Čairu“, rezultat je bio 73:64 za Čačak 94!

„Ne bih želeo da preuzmem ulogu najboljeg igrača na ovoj utakmici. Ne mora da znači da sam bio najbolji zato što sam dao 20 poena, drugi igrači su radili druge poslove, koji su mnogo više doprineli – skokovi, blokovi, asistencije… Ovo je izvanredno. Možda jedan od najboljih dana u mom životu. Nestvarno i predivno, ne znam šta bih rekao. Što se tiče narednog protivnika, više bih voleo Crvenu zvetdu“, rekao je Grojić posle meča.

Na pitanje novinara da li je to zato što i navija za crveno-bele, Grojić je rekao:

„I zato.“

Petar Grojić je odigrao 36 minuta, upisao 20 poena (8/13 iz igre), uz 2 skoka i 4 asistencije.

Očekivano, zadovoljan je posle pobede bio i Đorđe Mićić, trener Čačka 94.

„Mi smo samim plasmanom na Kup ostvarili istorijski uspeh kluba. Ovo je još jedna nagrada za momke. Zaslužena, moram reći i svi u klubu mogu da budu zadovoljni. Imali smo dva-tri malo teža poraza u KLS, gde smo poraženi na jednu loptu i morali smo da pokažemo reakciju. Cela ta priča oko utakmice Borac – Čačak 94 ostavila jak utisak na igrače. Kada je reč o polufinalu, znamo koja je razlika između ekipa iz ABA lige i KLS. Gledali smo i za ovu utakmicu kako da tražimo svoju šansu. Izaći ćemo na teren da uživamo, to je sve što mogu da kažem. Videli ste i protiv Borca, čim su prišli malo agresivnije, odmah smo imali problema da odgovorimo“, rekao je mladi trener.

Sa druge strane, u redovima Borca nisu mogli da budu zadovoljni posle poraza od gradskog rivala, uprkos brojnim kadrovskim problemima sa kojima su se suočavali.

Pogledajte šta je posle poraza izjavio Aleksa Uskoković, plejmejker Borca

Izjava Dejana Mijatovića, trenera Borca, posle duela:

„Čestitke Čačku 94 na zasluženoj pobedi. Imali su 13 skokova više od nas, izgubili smo i Darka Talića u ovoj utakmici. Nama ostaje da se lečimo i oporavljamo, pa da što spremniji dočekamo nastavak ABA lige. Imali smo raspored kakav smo imali, mnogo igrača van stroja, mnogo igrača bez treninga, mnogima je prvi trening bio ovde u Nišu. Svakako, zaslužena pobeda Čačka 94.“

Zanimljiva je i činjenica da je ekipa Čačka 94 za završni turnir Kupa Radivoja Koraća rezervisala samo jedno noćenje, a Borac tri, ipak nakon jučerašnjeg meča u Nišu duže ostaju momci u plavo-beloj opremi.

Sportklub/Mediaportal 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar