Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Podrška najvažnija ističu u Međuopštinskoj organizaciji slepih Čačak

post-title
Foto: Infopress


Članovi Međuopštinske organizacije slepih Čačak uglavnom imaju personalnog asistenta koji im olakšava kretanje. U cilju pružanja podrške osobama sa invaliditetom važno je obezbediti i infrastrukturne uslove u vidu taktilnih staza, zvučne semafore.


,, Najveći problem osobama oštećenog vida su trotoari. Nama nisu potrebni ti prelazi, oboreni ivičnjaci kao ljudima u kolicima, ali problem su nam barijere na trotoarima i na pešačkim prelazima”, rekao je predsednik Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih, Dejan Tomić.


Nadležni iz Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih osoba trude se da ukažu na značaj ,,uključivanja” njihovih članova u zajednicu. Cilj je i da se ispoštuje slogan kampanje ,, Srbija bez barijera” i ,,Srbija jednakih”.


,, U ovoj godini imamo dosta planova. Očekuje nas rekonstrukcija krova. Sanacija mokrih čvorova u prizemlju i na spratu. To su investicije mimo tekućih”, napominje Tomić.


Udruženje slepih i slabovidih Moravičkog okruga ,,pokriva” grad Čačak i tri opštine: Ivanjicu, Lučane i Gornji Milanovac. Ukupan broj članova je 320, zabeleženo je i povećanje broja u odnosu na prethodnu godinu. Međuopštinska organizacija slepih i slabovidih Čačak obilazi članove, organizuju izlete, radionice u cilju pružanja podrške i kako bi se statut invalidnih lica poboljšao.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar