Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ujedinjena opozicija Čačka zajednički nastupa na loklanim izborima

post-title
Foto: Infopress


U prostorijama GrO Demokratske stranke u Čačku održana je konferencija za medije  povodom  potpisivanja sporazuma o zajedničkom učešću na izborima za odbornike SO Čačka 2024. godine. Izabran je i šef Izbornog štaba koalicije  Sreten Belošević. 

Predstavljajući koaliciju Ujedinjene opozicije Čačka, u ime Narodnog pokreta Srbije, Sreten Belošević istakao je da  koaliciju  čine organizacije koje su ostvarile najbolji rezultat  na prošlim parlamentrnim izborima. 

,, Tokom ove kampanje mi ćemo se baviti pravim ciljevima koji interesuju građane. Predstavićemo naš plan za razvoj grada i  tim koji će to da ostvari. Tokom kampanje obići  ćemo ceo grad i poslušati    šta je to što je najvažnije za građane Čačka? Ovaj tim je spreman”, rekao je Darko Mlađenović, Demokrtska stranka. 

U ime  Stranke slobode i pravde Dragan Brajović istakao je da ova koalicija ima obavezu prema građanima koji su glasali na prethodnim izborima. 

,,Ono što je okupilo  ovu koaliciju je dogovor i potpisivanje sporazuma koji nas obavezuje da nećemo imti nikakvu saradnju sa Srpskom naprednom strankom i Socijalističkom partijom Srbije “, napominje Brajović. 

,, Nova  demokratska stranka se priključila ovoj koaliciji  sa namerom kako bi se rešili nagomilani problemi  naših  sugrađana. Nadam se da ćemo u tome uspeti, da ćemo biti  jedinstveni i dosledni svojim principima”, rekao je Nikola Ćalović,  Nova demokrtaska stranka.

,, Mislim da nekim  našim dosadašnjim delovanjem i političkim i privatnim predstavljemo jedno ozbiljno udruženje koje očekuje i neke dobre rezultate”, rekao je Duško Brković, Srbija centar (SRCE).

Sporazomom je dogovoreno da će stranke u narednom periodu  izabrati i predstavnike u Izborni štab. Na konferenciji je rečeno i da se za razliku od mnogih gradova u  Čačku čuje  i glas opozicije, ali zbog blokade na nacionalnom nivou, kampanja mora da bude terenska.  Predstavnici opozicionih stranaka saglasni su da je najvažnije da na predstojećim  lokalnim izborima nastupe udruženo.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar