Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Naš zlatni dan - Održan koncert hora čačanske Gimnazije (FOTO)

post-title
Foto: Infopress


Ovaj program je upriličen u okviru programa ,,Čačanska rodna-Čačak prestonica kulture Srbije”.

Hor  Gimnazije  koncert u Čačku ,,otvorio je”  pesmom ,,Ovo je Srbija”,  za koju je muziku i tekst napisao Nikola Grbić.  Repretoar prilagođavaju manifetaciji na kojoj nastupaju, a najzastupljenije su etno- narodne, duhovne,  popularne i rok pesme.   Za numeru   po kojoj su i nazvali ovaj  program ,, Naš zlatni dan”  aranžan je uradio bivši učenik Gimnazije Petar Pavlović. Hor broji oko 50 članova.

,, Deca uvek prihvataju toplu reč i ljubav  i to je formula za uspeh.  Kada izađemo na scenu  mi prenesemo tu emociju koju osetimo trenutno , a to su sati i sati vežbanja. Da napomenem deca dolaze i vikendom, odvajaju svoje vreme  i ništa im nije teško. Probe nekad traju sat, nekad znatno  duže, sve zavisi od kompozicije, ali ovaj hor je odavno prevazišao kategoriju školskog hora. Ova deca su napravila čudo”, rekla je dirigent, Mirjana Janevska.

Luka Pavlović i Nađa Risimović ističu da je privilegija pevati u horu. Njihov slogan je:  ,, Jednom gimnazijalac, uvek gimnazijalac  i jednom horista uvek horista”.

,, Mislim da svako ko je darovit treba da iskoristi tu šansu i da se oproba u nekom svom talentu. Na primer  kada je bila audicija,  videla sam decu koja su se uplašila da otpevaju neku pesmu profesorki, bilo mi je žao jer znam šta propuštaju time”, rekla je Nađa Risimović.

,, Ovaj hor za mene predstavlja jedno rasterećenje. Svi smo mi ovde povezani ne zato što moramo,  već zato što želimo”, rekao je Luka Pavlović.

Nastupali su i  na festivalu ,,Priča,”, Bogojavljenskoj akademijii, Svetosavskoj akademiji.  Gostovali su  na koncertu Ivana Bosiljčića,  Jelene Gavrilović, Riblje Čorbe, a kruna njihovog dosadašnjeg rada je solistički koncert.  U narednom periodu, 14.marta  publika će imati priliku da ih čuje na  Simpozijumu o biotehnologiji  na Agronomskom fakultetu u Čačku.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar