Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Predstavnici Grada Čačka sa komesarkom za izbeglice i migracije RS u poseti Nenadu Beriću

post-title
Foto: Press služba


Komesarka za izbeglice i migracije Republike Srbije Nataša Stanisavljević je zajedno sa predstavnicima Grada Čačka posetila porodicu Nikole Berića u cilju obezbeđivanja svih vrsta podrške i pomoći u skladu sa nadležnostima Komesarijata.

Nenad Berić je izbeglo lice koji je 1995. godine izbegao iz Republike Hrvatske i trenutno živi u Čačku.

-Komesarijat je u saradnji sa Gradom Čačkom i Kabinetom gradonačelnika odmah reagovao i preduzeo sve mere iz svoje nadležnosti kako bismo pomogli gospodinu Beriću. Komesarijat pruža podršku obezbeđivanjem stambenih rešenja, dodelom stanova, seokskih kuća, paketa građevinskog materijala, ekonomskim osnaživanjem, ali i dodelom jednokratne novčane pomoći, paketa hrane i ogreva, a neki od navedenih vidova podrške i pomoći biće pruženi porodici Berić. Ispunjenje osnovnih životnih standarda su preduslov za dostojanstven život koji svako zaslužuje, a naša misija je da to omogućimo svim ugroženim licima iz naše nadležnosti - rekla je komesarka Stanisavljević.

Ispred Grada Čačka sa komesarkom Stanisavljević bio je načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove Nebojša Bežanić.

-Gradska uprava će pomoći Nenadu Beriću u rešavanju administartivnih problema, podnošenja zahteva za prijavu u državljanstvo RS i dobijanje ličnih dokumenata. To je sve preduslov za rešavanje imovinsko-pravnih odnosa, kao i dobijanje struje za ovo domaćinstvo- rekao je Bežanić.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović rekao je da će predstavnici Grada Čačka uvek izaći u susret svima onima koji žive na našoj teritoriji, bez obzira da li su, po rođenju Čačani ili ne, jer kako je rekao: „Svi smo mi Čačani“.

- Sve što je u našoj nadležnosti i onoliko koliko nam dozvoljavaju mogućnosti ponudićemo da pomognemo onima, kojima je pomoć potrebna. Naravno, mi nikada ne možemo znati za svakog čoveka ili porodicu, koji se nalaze u krizi i kojima je naša pomoć potrebna, ukoliko nam se direktno ne obrate preko naših službi. Često nam mediji, kojima zahvaljujemo, ukazuju na takve situacije, međutim u nekim medijima je ovoga puta objavljena netačna priča o porodici Berić iz Donje Gorevnice. Mi smo naravno, reagovali odmah, zajedno sa Komesarijatom za izbeglice i raseljena lica RS, i u najskorije vreme obezbedićemo za Nenada Berića sve što je u nadležnosti lokalne samouprave – rekao je Todorpvić.

Komesarka Stanisavljević je zahvalila predstavnicima Grada Čačka na naporima koje ulažu da sve najugroženije izbegličke porodice dobiju neophodnu pomoć.

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar