Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Poraz Borca u Železniku

post-title
Foto: ABA liga


Posle pauze duge tri nedelje nastavljena je AdmiralBet ABA liga. U rundi broj 21 viđen je okršaj dva srpska tima, FMP-a i Borca. Prvi ovosezonski okršaj završen je ubedljivo u korist čačanskog tima. Zbog toga je domaćin uložio silan trud kako bi se revanširao za taj negativan rezultat. Na kraju, zalaganje mu se dobrano isplatilo, jer je slavio rezultatom 86:72 (26:19; 19:22; 28:18; 13:13).

Susret je počeo prilično efikasno za domaćina, koji je preko Kuzmića vezao šest poena. Borac je uspeo da odgovori preko nekolicine igrača, pa je uhvatio priključak. Od tog momenta, pa u narednih nekoliko minuta, na snazi je bio rezultatski egal. Doduše, FMP je vodio, ali ga je Borac pratio u stopu. Međutim, posle prvog tajm auta, domaćin je pojačao tempo, pa je nizom pogodaka došao do plus devet (20:11). Gosti su znali kako da odgovore, pa su prepolovili deficit. I taman kada se učinilo da će ponovo doći do egala, domaćin je ubacio nekoliko lopti pa je stekao sedam poena više od rivala.

Uporno je Borac krenuo drugi kvartal, pa je preko Tasića uhvatio priključak. Naravno, FMP je odolevao, ali su se stvari malo promenile, jer je protivnik bio odmah iza. Posle koša Frenklina, prišao je gostujući sastav na minus tri (29:26). Javila se nada kod Borca da može do preokreta, ali je nova serija Beograđana ugasila istu. Srećom po Čačane, igralo se u naletima, pa su oni koševima Segua ponovo ozbiljno ugrozili rivala (34:30). Na veliki odmor FMP je otišao sa plus četiri, što je bilo najčešći suficit koji je imao u prvom poluvremenu (45:41).

Koševi Robertsa obeležili su početak drugog poluvremena. On je povukao i saigrače, pa je FMP nakon dva minuta bio na koti 11 (56:45). Klupa Borca nije imala drugo rešenje osim da pozove minut odmora. Stvari se nisu značajnije promenile, pa je domaćin dodatno povećao svoj kapital (66:45). Čačani kao da su ostali bez daha i ideje u napadu, tako da nisu znali kako da uzvrate. A Beograđani su to iskoristili, tako da su suvereno vladali situacijom. Već nakon pola sata igre delovalo je da su rešili pitanje pobednika, bez obzira što je Borac smanjio deficit.

FMP je dobro otvorio završnu četvrtinu, pa je ponovo pobegao na značajan broj poena (77:59). Ako se na samom kraju treće deonice probudila nada da Borac može do povratka u život, činilo se da je ugašena. Domaćin je držao konce igre u svojim rukama, tako da nije ostavio rivalu previše prostora. Ali Borac nije želeo da istakne belu zastavu, pa je poenima Čarapića smanjio zaostatak na podnošljivih 11 (77:66). I kada se pojavila nada da se nešto može promeniti, FMP je odreagovao, pa je meč mirno priveo kraju u svoju korist.

FMP Soccerbet: Votson 1, Živanović 5, Foster 6, Rebec 5, Subotić 13, Roberts 13, Stepanović 14, Šaranović 4, Simović, Stojanović 9, Novak, Kuzmić 16.

Borac Mozzart: Rebrača 6, Segu 17, Birts 4, Tasić 12, Tomašević 3, Talić, Frenklin 5, Uskoković 8, Todorović, Čarapić 17, Manojlović.

KK Borac/Nikola Minović/Đurđe Mečanin



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar