Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Vilamet Arilje: Tražimo jasnu informaciju o otkupnoj ceni maline

post-title
Foto: Mediaportal


Obaveštavamo sve poljoprivredne proizvođače koji se bave uzgojem maline da je udruženje Vilamet izabralo novo rukovodstvo na čelu sa predsednikom Udruženja Pilčević Miletom koje će se truditi da se bori za što boljim položaj primarnih proizvođača maline.

Kao što vam je poznato prošle 2023. godine bili smo suočeni sa određenim poteškoćama kako na svetskom tržištu usled rata, pojave viškova i male potražnje naše maline, tako i na domaćem tržištu gde je bila niska otkupna cena, pre svega zbog toga što je većina naših izvoznika (čast izuzecima) prevalila ceo teret poremećaja na svetskom tržišta na primarnog proizvođača.

Naš najveći problem jesu otkupljivači tj hladnjačari koji konstantno u nama ne vide ravnopravne partnere.

Kako bismo preventirali potencijalne gubitke i mogućnost manipulacije cenama tokom sezone, mi ovim putem otvoreno i transparentno tražimo informaciju od hladnjačara koja će biti otkupna cena, odnosno sa kojom kalkulacijom o proizvodjackoj ceni za 2024 godinu oni sada izlaze, najkasnije do 5.marta. 

Molim predstavnike Ministarstva poljoprivrede takođe da izađu sa stanjem prenetih zaliha neprodate maline iz 2023 takođe do 5. marta.

Udruženje Vilamet Arilje



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar