Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Bogati i raznovrstan program u Kulturnom centru Čačak tokom marta (FOTO)

post-title
Foto: Infopress


U Kulturnom centru u Čačku u  martu posetioce očekuje sadržajan program. Početak meseca obeležiće ,,bogat” filmski repertoar, a program je prilagođen i ljubiteljima likovne, pozorišne  i muzičke umetnosti. 

Već 1.marta u okviru programa Kulturnog centra biće prikazan muzičko-dokumentarni film o prolaznosti i trajanju. Ovo ostvarenje posvećeno je uspomeni na Raška Jovičića. 

,, Film je urađen po tekstu i scenariju Dušana Darijevića, režija i kamera Đorđe Ilić, montaža Zoran Grujović. Film počinje u 20 časova i ulaz je na ovu projekciju slobodan. Još jedan istorijsko dokumentaran film ,,Garavice”  biće prikazan 2. marta u organizaciji Udruženja i hora ,, Sveti Nikolaj Žički”. Film ukazuje na  najveća stratišta srpskog naroda tokom Drugog svetskog rata”, rekao je službenik za odnose sa javnošću i marketing, Dušan Jakovljević.

U četvrtak 7. marta u organizaciji Kulturno-obrazovnog programa  svetski bariton specijalizovan za Verdijeve opere, Željko Lučić nastupiće sa Umetničkim ansamblom Ministarstva odbrane,, Stanislav Binički”. Ovaj program je deo  projekta ,, Čačanska rodna – Čačak-prestonica kulture Srbije”. 

,, Za  Međunarodni dan žena 8.mart pripremili smo pozorišnu predstavu ,, Dogodine u isto vreme” u produkciji Teatra Vihor. Melodramatična komedija govori o ljubavi i pojmu vremena”, napominje Jakovljević.

Pored bogatog filmskog programa 22.marta biće upriličeno i predavanje psihijatra  dr Aleksandra Misojčića  ,, Porodica –nekad i sad”. 

 U okviru Likovnog programa likovni pedagog i istoričar umetnosti iz Čačka, Velimir Milićević predstaviće nove radove. U  organizaciji Amaterskog i programa za decu i mlade 30.marta u Kulturnom centru biće održano tradicionalno Opštinsko takmičenje recitatora ,, Pesniče naroda mog”.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar