Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Proizvođači cveća iz Čačka spremni za 8.mart

post-title
Foto: Infopress


Kuća cveća ,,Adamović” koji se nalazi u Mrčajevcima spreman je za 8. mart i u ponudi je širok asortiman različitog cveća. Uoči praznika najviše se traže , kažu ciklame, ranikulus , stajaće i viseće muškatle. Osim toga novinu u ponudi predstavlja rezano cveće , ruže i aranžmani. Svoje poslovanje su proširili otvaranjem objekta u Beogradu i za sada su kažu zadovoljni, ali naglašavaju , vreme će pokazati da li je to bio pravi potez. Međutim , sudeći po interesovanju kupaca na samom početku, izgleda da je to bila dobra investicija.

Poznati proizvođači cveća kuća cveća ,, Adamović” , čiji su vlasnici Milanka i Radun ,koji se nalaze u Mrčajevcima, tradicionalno uoči 8. marta , kada se damama uglavnom poklanja cveće , imaju pune ruke posla. Na vreme su počeli sa proizvodnjom pa će i ovaj praznik , popularni Dan žena dočekati spremni sa raznovrsnom ponudom cveća.

Novinu u rasadniku ,,Adamović” predstavlja proširenje kapaciteta i sređivanje enterijera kako bi uslovi za gajenje lepih ukrasnih biljaka bili još bolji. U plastenicima je uvedeno grejanje, dok je i sa nekoliko vrsta cveća proširen asortiman. 

Proizvodnjom cveća Adamovići se bave skoro dve decenije . Posao su započeli sami , a onda su im se priključile i kćerke kada su odrasle . Jedna je na fakultetu završila baš hortikulturu i roditeljima je desna ruka kod pružanja saveta. I malo po malo počeli su da osvajaju ovo prilično zahtevno tržište. Osim u Mrčajevcima , robu prodaju širom Srbije . ,, Najviše cveća plasiramo ovde kod nas u Mrčajevcima, kod kuće u rasadniku , u Čačku na pijaci u Ljubiću. Otvorili smo cvećaru u Beogradu u Zemunu, na cvetnoj pijaci u Krnjači, tako da ima nas svuda”, priča Jelena Drmanić, kćerka vlasnika kuće cveća ,,Adamović”.   

A posao je veliki i zahtevan. Kontinuirano su Adamovići u plastenicima. I danju i noću, i zimi i leti. ,, Imamo grejanje koje smo skoro uveli, preko cele zime se greje jer moraju biljke da budu na toplom, da se paze danonoćno, grejemo preko cele zime i tako ih održavamo. Svakodnevno se zalivaju, presađuju, vodimo računa o njima tako da posla ima preko cele godine “, kaže Drmanić. Ne žali se , ali ističe da je teško jer se radi preko cele godine, ima puno posla i sve uglavnom rade Jelenini mama i tata.   

U kući cveća ,, Adamović” cveće se proizvodi od kvalitetnog semena koje nabavljaju iz Holandije preko distributera po Srbiji. Naša sagovornica kaže, da iako je repromaterijal poskupeo skoro sto posto i sve drugo u lancu proizvodnje, to neće uticati na kvalitet cveća. Inače, osim za 8. mart ova poznata kuća cveća spremn aje i za prolećnu sezonu , koja je na samom pragu. Proširenje asortimana i naravno prilagođavanje savremenim trendovima u tehnologiji proizvodnje , samo su neki od planova kuće cveća ,,Adamović” .

Sa kolegama dobro sarađuju, razmenjuju iskustva, dele savete jedni drugima, nema nelojalne konkurencije ni sujete. Na tom polju je jedna prava, zdrava atmosfera . Iz kuće cveća Adamović poručuju da im je najvažnije da kupci budu zadovoljni i kao i do sada proizvodiće samo kvalitetno cveće, koje će uvek biti sveže, otporno, izdržljivo, biljke lepih, atraktivnih boja i zanosnih mirisa.

 

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar