Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Da se preksrtim i levom i desnom rukom, u šoku sam od kad sam svoju kuću videla na toj slici: Čačani demantuju neistine da su u njihovoj ulici bili fantomski birači

post-title
Foto: RINA


Čačak - Iako je od izbora u Srbiji prošlo skoro tri meseca, strasti se još uvek ne smiruju. Poslednja afera stiže iz Čačka kada su opozicionari prikazali spisak na kom se tvrdi da je na adresi Ključka 86 bilo 59 birača koji su glasali za Srpsku naprednu stranku, a ispostavlja se da se radi o porodičnom imanju Ljubiše Tatovića koji na dan izbora i nije bio u Čačku, jer je vozač kamiona i koji tvrdi da plasirane informacije nisu tačne.

- Ja sam šokiran takvim pisanjem, niko sem supruge i mene nije prijavljen na ovoj adresi, a pravo da vam kažem ja Vučića ne bih glasao i da sam bio tu, a kamoli da mu sakrivam birače, rekao je Tatović za RINU.

Takodje, na meti komentara našla se i porodica Čubrić jer je fotografija njihove kuće osvanula na lokalnim portalima, takođe kao kuća u kojoj je prema navodima opzicije upisano 79 birača.

- Da se prekrstiš i levom i desnom rukom. Suprug i ja ovde živimo sami, deca su nam u inostranstvu. Niti se bavimo politikom, niti smo koga prijavljivali, ni davali adresu. Ja sam pod stresom kako sam videla sliku u novinama, a inače sam krhkog zdravlja, rekla je Bisa.

Na ovu situaciju reagovao je i predsednik Mesne zajednice Ključ Đorđe Kecović koji je kazao da su u javnost iznete potpune neistine.

- Ne bih želeo da polemišem sa kojim razlozima su obmanjivali javnost. Činjeca je da siva kuća koja je u broju 87 i koja je prva u nizu nije jedina pod tim projem, jer celo naselju u toj dužini nosi isti broj kuće samo sa dodatkom kroz jedan, dva, tri i tako dalje. Isto tako i sa brojem 86, poslednja kuća je Ključka 86 kroz 17 a možda ima i više. A tamo je navedeno da na dva broja živi 140 ljudi, a to nije tačno. Takođe, hoću da ih demantujem da ovde nije upisano 2 000 glasača, da nas je toliko poraz njihov bi bio još veći, već je broj upisanih birača 1 097. Znam precizno, jer učestvujem na izborima od 2012. godine, kaže Kecović koji garantuje da su rezultati tačni jer je lično prisustvovao izborima.

Kecović takođe ističe da tvrdnje o fantomskim biračima koji žive na „livadi” nisu tačne.

-Ima jedna livada gde su tri domaćinstva, mislim da se vode bez broja. Deluje da je livada, ali makadamskim putem se prilazi njihovoj kući iz Sime Sarage, pretpostavljam da je to to. Ne znam kakve oni livade priviđaju. To su oni izmislili, nema ovde nikakve livade, to je sve naselje gde su kuće, domaćinstva, jedino gore kažem u Sime Sarage imaju te tri kuće, tri domaćinstva koje su bez broja i njima se prilazi makadamom. A ovo treba da pitate njih, te što su pisali da glasači žive na livadi. Stvarno ne razumem”, kaže Kecović.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar