Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Održana 32. sednica Skupštine Grada Čačka

post-title
Foto: Infopress


Danas je održana 32. Sednica Skupštine Grada Čačka, prva u 2024. godini. Na dnevnom redu sednice našlo se 20 tačaka, medju kojma je i predlog o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa gradskog budžeta za 2023. godinu.

Odbornici su na početku sednice podržali predlog odluke o poveravanju televizijskog prenosa sednica gradske Skupštine za ovu godinu konzorcijumu koji čine TV Lav plus, Galaksija 32 I TV Telemark, koje sui do sada prenosile skupštinska zasedanja.  

„Nadam se da će odbornici podržati moj predlog koji je sprovela Komisija raspisivanjem javnog poziva, a na koji se javio konzorcijum koji je bio jedini ponudjač. Cena tv prenosa je ostala skoro istak kao i 2023 .godine i iznosi 33. 330,00 dinara po satu" rekao je Igor Trifinović, predsednik Skupštine grada Čačka.

 Na dnevno redu sednice je i predlog o angažovanju revizora za. Pred odbornicima su se našli program i plan rada NTP i ustanova kulture, od Kulutrnog centra, Narodnog muzeja, Gradskog pozorišta, biblioteke, Medjuopštinskog istorijskog arhiva, kao i Centra za negovanje tradicije.

"Tačke dnevnog reda se odnose na izveštaje ustanova kulture i to na prvi pogled nije u korelaciji sa prvim tačkama dnevnog reda, kao što je prenos sednice i izbor revizora. Ali, kada pogledamo šta se dešavalo u proteklih par meseci vidimo da su ove dve tačke izuzetno povezane jer ćemo najzad, ako revizor bide radio svoj posao, saznati zašto ustanove kulture početkom godine nisu dobile plate na vreme, dok je sa druge strane bilo novca na pretek za neke stvari koje nemaju veze sa budžetom ni sa ustanovama kulture, niti sa funkcionisanjem grada, imaju veze sa dolaskom više hiljada posetilaca, koji su srdačno primljeni, nahranjeni i napojeni. Očekujemo da revizor utvrdi da li je novac prebacivan zakonski i za račune za koje se on danas pravda i zašto se funkcioniše preko stalne budžetske rezerve", rekao je Dragan Bisenić odbornik opozicione GG „Čačak je naš".

 Pred odbornicima se našao i predlog za imenovanje direktora Centra za negovanje tradicije, a jedini kandidat za tu funkciju je Zoran Rajičić, dosadašnji vršilac dužnosti direktora.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar