Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Značajna novčana sredstava izdvajaju se za mere energetske sanacije

post-title
Foto: Infopress


Grad Čačak je i za  ovu  godinu  obezbedio značajna novčana sredstva za sve mere energetske sanacije. Uslovi  se nisu menjali, a  predočeno je da  u okviru konkursa koji realizuje Ministarstvo rudarstva i energetike i lokalne samouprave  objekti moraju da budu legalizovani.

,, Čačani su u najvećem broju konkurisali za meru zamene fasadne stolarije,  226 je predalo ispravnu i kompletnu dokumetaciju,  dok  je  20 sugrađana ispunilo uslov za sredstva za ugradnju novih kotlova na gas. Naime, uslov je i  da  ne mogu da se menjaju stari kotlovi na gas, već samo kotlovi na čvrsto gorivo ili struju. Planira se od 25.marta do kraja meseca, građani će biti informisani  na vreme potpisivanje trojnih ugovora. Nakon toga,  od aprila počeće realizacija mera, odnosno izvođenje radova. Po ugovoru predviđeno je da realizacija traje 100 kalendarskih dana. U odnosu na prethodnu godinu uslovi su pooštreni, naročiito što se tiče toga da objekat mora da bude legalizovan i kod zamene fasadne stolarije treba da se uradi zamena na jednoj etaži,  ili na celoj kući, ili stanu, odnosno dopuna  na etaži ili kući, ako je nešto već zamenjeno. Prve godine 2022.  mogla su da se menjaju  najmanje dva elementa i bilo je veće interesovanje jer su manje investicije”, kaže načelnik Gradske uprave za lokalni  ekonomski razvoj, Vladimir Gojgić.

U okviru konkursa koji je raspisan 24. novembra protekle godine stiglo je  370 prijava, 50 su ocenjene kao prijave   koje nisu ispunile tražene formalno pravne uslove, od osam zahteva građani su odustali u toku trajanja  konkursa.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar