Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Trener golmana Zoran Savić u Borcu podučava i mlade naslednike među stativama

post-title
Foto: FK Borac


Trener golmana u prvom timu Borca Zoran Savić, prihvatio je predlog rukovodstva klubai pored angažovanja u seniorskom pogonu prionuo na rad sa golmanima mlađih uzrasnihkategorija.

Želja kluba je da se u narednom periodu unapredi ovaj veoma bitan segment rada ida Čačak ponovo postane rasadnik kvalitetnih čuvara mreže koji će naslediti već legendarne Pušeljića, Avramovića, Panića, Vojičića, Savića, Petrića i ostale koji su napravili sjajne golmanske karijerekako kraj Morave tako i u drugim fudbalskim sredinama.

"Kvalitetan golman se stvara godinama. Zato je veoma bitno dugo i studiozno raditi saovom kategorijom igrača, bez kojih se faktički ne može. Stara izreka kaže da je dobar golmanfaktički pola tima, zato želimo da u narednom periodu iz naše omladinske škole iznedrimočuvare mreže koji će biti pravi stub našeg prvog tima. Sa zadovoljstvom sam se prihvatio ovogmogu reći dodatnog posla u klubu, svestan da sve structure rade u pravom smeru ka povratkuBorca na neke stare staze’’ – rekao je trener golmana Zoran Zoćo Savić.

Poput mnogih klinaca i Zoćo se početkom osamdesetih godina obreo na stadionu kraj Morave. Prošao je kroz sve mlađe selekcije Borca. Bio je član generacije sa početka devedesetihkoja je prva u istoriji kluba i čačanskog fudbala izborila status prvoligaša u to vreme. Nakon togaje gradio karijeru u inostranstvu, a već nekoliko sezona je u stručnom štabu čačanskogsrpskoligaša zadužen za rad sa golmanima.

Nema sumnje da će mladi i talentovani dečaci imatiod koga da uče kako se čuva mreža svog kluba.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar