Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U Osnovnoj školi "Preljina" obeležen Dan broja "Pi" (FOTO)

post-title
Foto: OŠ Preljina


U četvrtak, 14. 3. 2024. godine u OŠ ,,Preljina”obeležen je Dan broja "Pi"-čuvene matematičke konstante ("Pi"=3,14). Učenički parlament sa nastavnicom srpskog jezika i književnosti, nastavnicama matematike i učiteljica realizovali su ideju.

 

Foto: OŠ Preljina

Hodnike škole, od kabineta do kabineta, ukrašavalo je 352 kruga na kojima su sa jedne strane ispisane redom 352 cifre broja "Pi", a na drugoj strani poruke o prijateljstvu, životu, ljubavi, porodici i pravim vrednostima koje su pisali učenici. Broj 352 predstavlja broj učenika matične škole OŠ ,,Preljina”.

Foto: OŠ Preljina

Na početku, nastavnice matematike su kroz prezentaciju objasnile šta zapravo predstavlja broj "Pi". Zaposleni i učenici upoznali su se sa istorijom i zanimljivostima broja "Pi", da bi se nakon toga održalo takmičenje u pamćenju decimala broja bez kraja - broja "Pi". Svaki učesnik takmičenja dobio je zahvalnicu, a prva tri mesta i nagrade.

Foto: OŠ Preljina

Prvo mesto osvojio je učenik Jovan Nikolić iz odeljenja IV1 koji je izdeklamovao 150 cifara broja "Pi".

Kako bi takmičnje bilo zanimljivo, nastavnice koje su kontrolisale tačnost nabrajanja cifara imale su taster. Kada bi taster zapištao znalo se da je učenik pogrešio decimalu. Ceo program vodila je nastavnica srpskog jezika i književnosti, a žiri koji je pratio takmičara u nabrajanju decimala činile su nastavnice matematike.

Foto: OŠ Preljina

Na kraju, svi su se poslužili slatkišima i kolačima kružnog oblika. Spojili smo učenje i zabavu.

Foto: OŠ Preljina

Kroz igru, učenje i lepu atmosferu naučili smo puno novih zanimljivosti.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar