Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiMaleni Ivan oduševio je čitavo selo i već je omiljeni stanovnik: Nakon čitavih 13 godina rođena beba u udaljenom ivanjičkom mestu Kovilje (FOTO)

post-title
Foto: RINA


Ivanjica - Nisu vredne stanovnike udaljenog ivanjičkog sela Kovilje tokom prethodnog perioda zaobišle mnoge muke, ipak više od svega obradovala ih je vest da su nakon 13 godina dobili novog stanovnika, bebu Ivana. Mila i Miloš Bojović ponosni su roditelji preslatkog dečaka, i veoma srećni što su na ovaj način obradovali čitavo selo.

- Svi su mnogo bili srećni, jer se ovde plač bebe nije začuo duže od deset godina. Nema sumnja da je Ivan već sad omiljeni u selu. Ja sam oldlučio ovde da ostanem, svoj na svome, bavimo se poljoprivredom. Nije lako, ali od poštenog rada ipak može da se živi. Jedino što bi nam mnogo značilo jesu ti bolji putevi, ništa više nama ne treba. Sve možemo sami, rekao je za RINU Miloš.

Bojoviće u Kovilju obišao je i predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, koji je malom Ivanu darivao auto sedište, ali i kako običaji nalažu, neki dinar na kolevku.

- Verujte da je ovo bila vest koja nas je sve obradovala u lokalnoj samoupravi, znate li šta znači kad se u jednom tako udaljenom selu sa surovim uslovima života posle više od jedne decenije rodi beba. Mi smo tu da pomognemo, znamo da je infrastruktura ključna i na tome uz pomoć države aktivno radimo, a put do Kovilja je na listi prioriteta i radovi su već započeti”, kazao je predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović.

On je istakao da ništa nije teško kad se deca rađaju i da je gradnja i rekonstrukcija seoskih puteva glavni uslov za opstanak ruralnih krajeva i mladih ljudi u njima.Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar