Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Od MDULS-a za realizaciju dva projekta u Čačku pet i po milion dinara

post-title
Foto: Press služba


Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović potpisao je danas ugovore o raspodeli bespovratnih budžetskih sredstava sa 27 predsednika opština i gradonačelnika, za realizaciju različitih projekata. Gradonačelnik Čačka Milun Todorović potpisao je ugovore za dodelu sredstava za dva projekta – Košarkaški kamp „Malina“, za koji je ministarstvo opredelilo četiri i po miliona dinara i Ekološki informacioni sistem „Eko Čačak“, projekat koji je od ministarstva finansiran sa milion dinara.

-Danas smo od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave dobili ukupno pet i po miliona dinara za realizaciju dva značajna projekta. Košarkaški kamp „Malina“ Grad će sufinansirati sa milion dinara, a ovaj kamp već četiri godine okuplja oko 200 učesnika iz Srbije i regiona na košarkaške terene Čačka. Želja nam je da ove godine bude više učesnika iz inostranstva, kako bismo toj deci približili naše sportske, ali i kulturne vrednosti, a isto tako osnažili veze sa gradovima u regionu, i šire – rekao je gradonačelnik Todorović.

Ekološki informacioni sistem „Eko Čačak“ će se iz gradske kase sufinansirati sa još 200.000 dinara, a za cilj ima da olakša građanima informisanje o meteorološkim uslovima, vanrednim situacijama i pruži ažurne informacije o komunalnim uslugama i intervencijama. Gradonačelnik Todorović podsetio je da je zahvaljujući finansijskoj pomoći Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, u iznosu od 12 miliona dinara i 13 miliona izdvojenih iz budžeta Grada, Čačak dobio jednu od najlepših i najmodernijih sala Skupštine, u kojoj je održan današnji skup. Takođe, za Jedinstveno upravno mesto opredeljeno je oko sedam miliona dinara, od čega je resorno ministarstvo dalo šest miliona, a Grad Čačak ostatak sredstava.

-Ovaj projekat je pri kraju i očekujemo vrlo brzo da Jedinstveno upravno mesto u našoj zgradi počne da radi. Nabavili smo svu potrebnu računarsku opremu, instalirali sistem i čim bude završeno i brendiranje, naši sugrađani će na jednom mestu moći da završe sve ono zbog čega su do sada odlazili na više šaltera, u različite ustanove – rekao je Todorović, ističući da Čačak od MDULS-a očekuje podršku za još projekata, na osnovu kojih će se unapređivati život naših sugrađana.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović zahvalio je predstavnicima Grada Čačka na gostoprimstvu, ističući da su danas potpisani ugovori sa 27 jedinica lokalne samouprave, za finansiranje ukupno 29 projekata.

- Za ovu namenu opredelili smo 410 miliona dinara za pomoć gradovima i opštinama pri realizaciji onih projekata koji su za njih važni. Tokom ove godine, nakon rebalansa budžeta, sigurno ćemo imati još jedan Javni poziv i sa 500, 600 miliona dinara, sa koliko očekujemo da raspolažemo, bićemo u mogućnosti da pomognemo još određenom broju lokalnih samouprava za realizaciju njihovih projekata. Želim da istaknem da je Čačak primer grada koji se u proteklih desetak godina izuzetno razvio i pozitivno promenio. Čačak je definitivno postao centar Zapadne Srbije, u ekonomskom i saobraćajnom smislu, i pravi je primer dobre prakse kako jedinica lokalne samouprave uz izuzetnu saradnju sa državom, ministarstvima može da se razvija i unapređuje. Zahvaljujući dobrim domaćinima, pre svega, gradonačelniku Milunu Todoroviću, pokazalo se da su sva sredstva koja je država uložila u Čačak iskorišćena na najbolji mogući način – rekao je ministar Martinović, napominjući da je Čačak grad koji se najbrže razvija u Srbiji, kao i da će država nastaviti u njega da ulaže.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar