Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Borac poražen od Budućnosti u Morači

post-title
Foto: Budućnost VOLI/Filip Roganović


U sastavu 23. runde AdmiralBet ABA lige našla se i utakmica podgoričke Budućnosti VOLI i čačanskog Borca Mozzart. Kada je zvuk sirene signalizirao da je došlo do kraja susreta, pobeda je završila u rukama domaće ekipe, koja je slavila skorom 100:79 (23:20; 21:17; 30:17; 24:25).

Frenklin je sjajnim potezom otvorio susret, samo da pokaže rivalu da njegov tim nije došao na gostovanje da bude topovsko meso. Od tog momenta obe ekipe su se naizmenično smenjivale u poentiranju, tako da je gledan apsolutni egal. Takav odnos snaga potrajao je do prvog tajm auta, posle kog je Budućnost uspeo da dođe do plus šest (18:12). Čačani su bili kadri da odgovore, pa su sa nekoliko dobrih odluka u ofanzivi prišli rivalu na minus jedan (21:20). Dakle, posle 10 minuta, gosti su mogli da budu zadovoljni.

Koševima Kamenjaša domaćin je ponovo vratio šest poena prednosti (26:20). Nalet rivala prekinuo je ko drugi do raspoloženi Frenklin, koji je zaustavio sušu svog sastava. I taman kada se učinilo da će Borac ponovo uhvatiti priključak, Budućnost je pojačala intezitet, pa je otišla na +11 (34:23). To je primoralo trenera Mijatovića da zatraži minut odmora. Međutim, igrači domaće ekipe su prosto ,,zaključali“ svoj koš, tako da su gosti teško dolazili do poena. Ali kada su Čačani bili gotovo pa otpisani, oni su munjevito vezali nekoliko pogodaka, pa su koševima Segua volšebno došli do poravnanja (35:35). Do odlaska na veliki odmor Podgoričani su vratili pristojnu prednost na svoju stranu semafora.

Ekipe su bili poprilično uspešne na otvaranju treće deonice. To je više pogodovalo domaćinu, koji je posedovao finu zalihu. Čak je koševima Ferela ponovo imao prednost od dve cifre (51:41). Odgovor je stigao od Čarapića, koji je vezao pet poena, pa je prepolovio zaostatak. Međutim, Budućnost je imala probuđenog Rajta, koji je individualnim rešenjima donosio poene timu. Nije prošlo dugo, a domaći su došli do najvećih +22 (76:54). Vladao je utisak u Morači da je Budućnost slomila otpor protivnika.

Odlučujući deo susreta bio je stvar puke formalnosti. Silnim naletom u završnici treće deonice Budućnost je rešila pitanje pobednika, pa je završni deo utakmice odigran samo jer tako pravila nalažu. Iako je u solidnom delu duela Borac bio ravnopravan rival domaćinu, igra mu se potom raspala, što je Budućnost iskoristila da ponovo demonstrira silu. Na momente, dolazio je do kote 30. Bilo kako bilo, posle 40 minuta nadmetanja, dva boda su potpuno zasluženo završila u rukama domaćina.

Budućnost VOLI: Ilić 2, Megi 6, Frimen 9, Slavković 6, Makundu, Ferel 16, Džons 11, Jagodić Kuridža, Tanasković 16, Rajt 9, Popović 8, Kamenjaš 17.

Borac Mozzart: Rebrača 4, Segu 11, Birts 14, Nikolić, Tasić 6, Tomašević, Talić, Frenklin 24, Uskoković 2, Todorović, Čarapić 11, Manojlović 7.

KK Borac/Nikola Minović/Đurđe Mečanin



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar