Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



„Na kafi sa preduzetnicama“ u Gornjem Milanovcu

post-title
Foto: Press služba


Projekat „Karavan ženskog preduzetništva –  Na kafi sa preduzetnicama“,  stigao je u Gornji Milanovac. Ovaj projekat realizovan je u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, Opštinom Gornji Milanovac, a  u organizaciji „Udruženja žena preduzetnica Šumadije i Zapadne Srbije“.

– Opština Gornji Milanovac stoji na raspolaganju svim preduzetnicama i preduzetnicima na teritoriji opštine, kako bismo im pomogli u prvim koracima ka ostvarenju biznisa. Bilo da je to kroz subvencije sa samozapošljavanje, subvencije u turizmu ili možda u poljoprivredi. Primetno je da su sve više žene nosioci poljoprivrednih gazdinstava, što opština Gornji Milanovac kroz svoj budžet podržava. Ovo je samo prvi korak. Već 16. aprila imaćemo veliku konferenciju sa preko četiristo žena preduzetnica, ne samo iz Gornjeg Milanovca, već  iz  cele Šumadije i Zapadne Srbije. U maju mesecu je u planu da u okviru Jedinstvenog upravnog mesta otvorimo jedan poseban šalter za sve informacije kada je u pitanju Privredna komora Srbije. Tačnije, da građanima pružimo sve informacije o tome kako otvoriti preduzetničku radnju, šta je to što opština i država nude od mera podrške. Radujem se daljoj saradnji sa Privrednom komorom Srbije. Višedecenijska saradanja milanovačkih privrednika nam daje nadu da ćemo i u ovom poslu uspeti i istrajati do kraja – izjavio je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.
Ispred Privredne komore Srbije obratila se Branislava Simanić, direktor Sektora preduzetništva.

– Mi ćemo u prvoj fazi ovog projekta obići deset gradova i opština. Naš cilj je da upravo u direktnoj komunikaciji sa preduzetnicama čujemo sa kojima se sve problemima suočavaju. I naravno, da im pomognemo i da ih posavetujemo na najbolji mogući način – rekla je Branislava Simanić, direktor Sektora preduzetništva PKS.
Prisutnima se obratila i Ivana Joksić predsednica „Udruženja žena preduzetnica Šumadije i Zapadne Srbije“.

– Cilj ovakvih projekata je da žene otvoreno razgovaraju o svojim problemima. Uverena sam da će sa ovog sastanka svaka žena izaći sa više znanja, koje im je potrebno za dalji razvoj biznisa. Mi ćemo se i u narednom periodu truditi da oragnizujemo što više ovakvih sastanaka, edukativnog karaktera – dodala je Ivana Joksić, predsednica „Udruženja žena preduzetnica Šumadije i Zapadne Srbije“.
Prema Agenciji za privredne registre na kraju 2023. godine bilo je 40.905 žena koje su osnivači ili vlasnici udela u privrednim društvima. Pružanjem podrške ženama preduzetnicama i njihovom poslovnom razvoju, otvara se mogućnost da taj broj u budućnosti bude znatno veći.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar