Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiOpština Gornji Milanovac donirala Centru za socijalni rad novo vozilo

post-title
Foto: Press služba


Opština Gornji Milanovac donirala je Centru za socijalni rad vozilo marke „Suzuki Ignis“,  sa ciljem da toj ustanovi omogući lakše i brže obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Vozilo će se koristiti za rad na terenu, obilazak socijalno ugroženih osoba i dostavljanje pomoći istim.

– Opština Gornji Milanovac je prošle godine uspela da iz donacije nabavi jedno vozilo za Centar za socijalni rad. Tačnije, kompanija „Dak komerc“ je donirala vozilo opštini, a opština je to vozilo donirala Centru za socijalni rad. Ovo je nešto što smo predvideli budžetom opštine Gornji Milanovac za ovu godinu, kao donacija Centru za socijalni radi njihovog lakšeg obavljanja posla. U pitanju je još jedno vozilo koje će koristiti zaposleni Centra, u vrednosti od 2.300.000 dinara. U pitanju je vozilo koje ima pogon na sva četiri točka.  S obzirom da je naša teritorija razuđena, kada vremenski uslovi nisu baš pogodni, potreban je pogon na sva četiri točka, kako bi zaposleni došli do svih korisnika Centra za socijalni rad, prevashodno do ljudi koji žive na seoskom području. Mi ćemo nastaviti i dalje saradnju sa Centrom, pre svega u onom delu gde opština izdvaja ogromna sredstva za jednokratne novčane pomoći, za naše građane koji su korisnici socijalne pomoći. Na taj način ćemo se truditi da svakom od njih poboljšamo materijalnu situaciju. Što se tiče projekta koji smo imali, a odnosi se na izgradnju nove zgrade Centra za socijalni rad, trudićemo se da u ovoj godini pronađemo sredstva kod resornih ministarstava i da krenemo u izgradnju zgrade, kako bismo rešili taj dugoročni problem. Na taj način ćemo poboljšati i proširiti usluge Centra za socijalni rad u Gornjem Milanovcu – izjavio je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

Dragan Vučićević, direktor Centra za socijalni rad, istakao je da će ovo vozilo značajno doprineti efikasnijem radu na terenu.

– Na jučerašnji dan 19. mart, koji je je Međunarodni dan socijalnog rada, dobili smo vozilo. Vozilo je danas, predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević, uručivanjem ključeva predao na korišćenje. Značaj vozila je veoma veliki za nas, s obzirom da se radi o pogonu na četiri točka. Naša opština je brdsko-planinska i ovo vozilo će koristiti zaposleni u Centru za stizanje u ruralne krajeve naše opštine, u otežanim vremenskim uslovima kada su kiša, blato i sneg. Sa postojećim vozilima to nismo uspevali. Na taj način ćemo omogućiti svim našim korisnicima da brže i efikasnije stignemo do njih, uradimo socijalnu anamnezu i preduzmemo mere koje su za njih značajne – rekao je Dragan Vučićević, direktor Centra za socijalni rad.

Zahvaljujući ovoj donaciji, kvalitet usluga koje Centar za socijalni rad pruža svojim korisnicima biće podignut na viši nivo, a poboljšaće se i uslovi rada zaposlenih u ovoj ustanovi.Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar