Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Bitna pobeda Borca nad Zadrom u Hali kraj Morave

post-title
Foto: Mediaportal


Pretposlednji duel na svom parketu u ovogodišnjem izdanju AdmiralBet ABA lige Borac Mozzart je odigrao protiv sjajnog Zadra, koji je i ove sezone prijatno iznenadio košarkašku javnost u regionu. Kolo broj 24 Čačani su odigrali sa jasnom namerom da slave, jer su imali silnu želju da se vrate na staze pobednika. Posao, razume se, nije bio lak, jer su naspram sebe imali jak sastav. Ipak, posle dužeg perioda, trud i zalaganje su se isplatili, pa su puleni trenera Dejana Mijatovića trijumfovali rezultatom 89:81 (25:22; 17:21; 27:17; 20:21).

Okršaj je započeo prilično ravnopravno. Igralo se koš za koš, što je, donekle, bilo za očekivati. Vreme je prolazilo, a niko nije bio kadar da se nametne kao tim koji vodi glavnu reč. Istina, Borac je u jednom momentu imao plus četiri (10:6), ali je Zadar tu prednost brzo anulirao. Nakon toga, gosti su vezali dva učinkovita napada, pa su imali tri poena više (13:16). Posle novog izjednačenja, stvari su do kraja prvog kvartala ostale nepromenjene. Odnosno, domaćin je bio u prednosti, ali neznatnoj.

Početak drugog kvartala nije doneo neku bitniju promenu. I dalje su se stvari odvijale baš kao tokom prvog desetominutnog perioda. Ekipe su naizmenično dolazile do koševa, tako da je odnos snaga ostao identičan. Čak ni posle novog tajm auta i brojnih izmena, doslovno ništa nije prebacilo tas na jednu, odnosno drugu stranu vage. Doduše, pet vezanih poena Čarapića ulili su potrebnu nadu da domaćin može prvi do neke zapaženije prednosti (38:33). Ali odmah su Zadarani to opovrgli. Do odlaska na veliki odmor stanje je ostalo redovno. Dakle, nepromenjeno.

Zadar se dobro uveo u treći deo meča, pa je brzo, a čini se i lako, preko Drežnjaka došao do plus sedam (44:51). To je bilo najveće vođstvo jednog tima, a ujedno i alarm za klupu Borca. Reakcija je brzo stigla, pa je domaćin pametnom i strpljivom igrom gotovo pa istopio zaostatak (55:56). Na potezu je bila struka suprotne strane. Čačani su nastavili u pozitivnim ritmu, pa su munjevito potpuno preokrenuli odnos snaga (69:60). To je probudilo i domaću publiku, koja je intezivirala jačinu navijanja. Nije prošlo previše vremena, a okončan je treći kvartal, posle kog je Borac bio boljoj situaciji.

Odsudni deo susreta nešto povoljnije je krenuo za goste, koji su malo smanjili deficit. A kada su se ponadali da mogu i više od toga, domaćin je pokazao reakciju, pa je po prvi put imao dvocifrenu prednost (78:68). Zavladao je utisak da je Borac slomio rivala. Ali protivnik je odmah pokazao da se nije predao, već je sa brzih 7:0 gotovo pa obrisao rastojanje. Od tog trenutka ponovo je gledana ravnopravna borba. Na jednoj strani poene su mahom donosili Čarapić i Segu, a na drugoj Mazalin. Kada je utakmica ušla u poslednji minut, Borac je na svom kontu imao zalihu od šest poena (85:79), zbog čega je Zadar pokušao da poslednjim savetovanjem nešto promeni. Reagovao je, naravno, Mazalin, koji je produžio nadu svojoj ekipi. Onda je Segu poslat na liniju za slobodna bacanja, odakle je bio uspešan. Na kraju, ti poeni, kao i Tasićevi, bili su ključni da Borac posle dužeg perioda dođe do nove pobede, devete u sezoni. 

Borac Mozzart: Rebrača 6, Segu 24, Birts 11, Nikolić, Tasić 12, Tomašević 5, Talić, Frenklin, Uskoković 8, Todorović, Čarapić 23, Manojlović.

Zadar: Dejvis 5, Klarica, Vujačić, Žganec, Mazalin 23, Lakić 15, Mekić, Jambrović 7, Drežnjak 18, Grbić, Božić 13

KK Borac/Nikola Minović/Đurđe Mečanin 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar