Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Kineski radnici porušili dotrajali most u Lučanima: Niče novi preko reke Bjelice u naselju Dljin, on će u značajnoj meri ubrzati saobraćaj

post-title
Foto: RINA


Lučani - Kineska kompanija China Communications and Construction (CCCC) kojoj je javno preduzeće „Srbija putevi“ poverilo izgradnju deonice auto puta Beograd Požega, a u okviru tog posla i izgradnju dva mosta na reci Bjelici, otpočela je svoje radove na uklanjanju i izgradnji, najpre novog mosta u Krstacu.

Naime, pre dva dana kineski izvođači radova su otpočeli rušenje starog mosta u Krstacu. Trenutno, intenzivno rade na uklanjanju betonskih delova starog mosta i na pripremi terena za postavljanje betonskih nosača za novi most na reci Bjelici.

- Izražavam izuzetnu zahvalnost Vladi Republike Srbije i JP „Putevi Srbije“ koji su najpre prepoznali značaj prolaska auto puta kroz teritoriju opštine Lučani a zatim i kvalitetno realizvali najveći deo ovog projekta. Izgradnjom auto – puta, zajedno sa mostovima u Krstacu i Dljinu, svih pristupnih puteva a zatim i izgradnjom ulaznog putnog pravca sa magistrale u Lučane koja sledi, opština Lučani će biti vitalno saobraćajno revitalizovana, što će omogućiti njen još intenzivniji privredni i ekonomski razvoj kao i bržu komunikaciju sa svim delovima Srbije pa i Evrope - kazao je za RINU, prvi čovek opštine Lučani Milivoje Dolović.

S obzirom da se mostovi u Krstacu i Dljinu nalaze na državnom putu drugog A reda, na deonici puta Lučani-Lis, obezbeđeni su alternativni putni pravci, i to: Lučani, Potajnik, Tijanje, Turica- Guča ili preko kineskog mosta kroz gradilište u Krstacu. Za sada se saobraćaj na ovim putnim pravcima odvija neometano i bez posebnih zadržavanja.

Pre rušenja mosta u Dljinu, biće pistavljen privremeni tzv. mokri prelaz preko reke Bjelice u blizini dljinskog mosta i time će se obezbediti neometan saobraćaj na toj putnoj deonici, dok budu trajali radovi na izgradnje novog mosta preko reke Bjelice u Dljinu. Svi radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar