Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiU Gornjem Milanovcu obeleženo dvadeset pet godina od početka NATO agresije

post-title
Foto: Press služba


Dvadeset četvrti mart – dan kada je započeto bombardovanje SR Jugoslavije obeležava se širom Srbije u znak sećanja na nastradale tokom vazdušnih napada koji su trajali 78 dana. Tim povodom, na Spomenik braniocima srpske slobode, na prostoru spomen parka „Brdo mira“, vence su položili predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević, predstavnici Udruženja ratnih vojnih invalida i porodice poginulih boraca opštine Gornji Milanovac, kao i predstavnici Društva za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova Srbije.

– Danas obeležavamo 25 godina od zločinačke agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju, datum kada je prestalo da postoji međunarodno pravo, datum kada su 19 članica NATO alijanse pogazile sve ono što je bilo dogovoreno posle Drugog svetskog rata, pogazili suverenitet Savezne Republike Jugoslavije i otvorili Pandorinu kutiju za sva dešavanja koje se nakon toga događaju u svetu. Želim da ovim činom, činom obeležavanja zločinačke NATO agresije nikad ne zaboravimo ono što se desilo Srbiji, da ne zaboravimo i da ne dozvolimo nikome i nikada da gazi teritorijalni suverenitet i integritet Srbije – izjavio je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.
Predsednik je ovom prilikom dodao da svim porodicama žrtava NATO agresije želi da uputi jednu jasnu poruku, a to je da njihove žrtve nisu bile uzaludne i da ćemo nastojati na očuvamo Srbiju, srpski narod i državu i da ćemo se boriti ne samo u okviru Srbije, već i na međunarodnom planu da sve ono što važi za druge države važi i za Srbiju – rekao je Kovačević.Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar