Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Agronomksi fakultet Čačak i Fakultet medicinskih nauka u Kragujevcu sklopili sporazum o pokretanju zajedničkog akademskog programa

post-title
Foto: Mediaportal


Agronomski fakultet u Čačku i Fakultet medicinskih nauka u Kragujevcu  rukovodeći se rezultatima istraživanja iz oblasti prirodnih resursa kao što su nezagađena tla i izvorišta čiste vode i potrebama budućeg naučnog razvoja Srbije odlučili su da idu u korak s vremenom.Nedavno je  sklopljen sporazum o pokretanju zajedničkog akademskog programa, čiji će polaznici, posle četvorogodišnjih studija, steći zvanje – diplomirani inženjer nutricionizma.

Nastava za buduće inženjere nutricionizma odvijaće se  u Čačku, dok će profesori i saradnici kragujevačkog fakulteta pružiti stručnu i pedagošku pomoć držeći predavanja iz oblasti medicinskih nauka. Novi studijski program podržao je Univerzitet u Kragujevcu, pod čijim okriljem rade čačanski Agronomski fakultet i kragujevački Fakultet medicinskih nauka.

Podršku novom studijskom programu dala je i Konferencija Univerziteta Srbije, a uskoro se očekuje i zvanična odluka o akreditaciji na nacionalnom nivou. Nosioci zvanja diplomirani inženjer nutricionizma moći će da računaju na višestruku korist koju će im doneti akademsko školovanje.

Budući inženjeri nutricionizma posedovaće znanja i veštine iz širokog spektra naučnih oblasti kao što su poljoprivreda, prerada hrane, tehnološki inženjering, ali i medicina, zbog čega smo i uspostavili saradnju sa kolegama iz Kragujevca

Konkurs za buduće inženjere nutricionizma biće raspisan i na Agronomskom fakultetu u Čačku i na kragujevačkom Medicinskom fakultetu, s tim da će se sam upis studenata vršiti samo na čačanskom fakultetu.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar