Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiBesplatan vrtić za svako treće dete i besplatni udžbenici: Fantastična vest za roditelje u Dragačevu

post-title
Foto: RINA


Lučani - Dragačevski kraj poznat je po tome da redovno sprovodi populacine mere kako bi se povećao prirodni priraštaj. Sada je potpisan ugovor sa Ministarstvom za brigu o porodici i demografiju o sufinansiranju mera populacione politike i podrške u oblasti porodice i dece jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji u 2024. godini.

- Resorno ministarstvo je za navedeni program podrške u oblasti porodice i dece izdvojilo preko šest miliona dinara dok će lokalna samouprava iz budžeta izdvojiti dodatnih četiri miliona dinara. Sredstva u vrednosti od 10 miliona dinara će biti utrošena za realizaciju programa besplatnog vrtića za svako treće dete u porodici kao i za program besplatnih udžbenika za svu decu školskog uzrasta od prvog do četvrtog razreda osnovne škole na teritoriji opštine Lučani, tokom 2024. godine, rekao je za RINU Milivoje Dolović predsednik opštine Lučani.

Ovakav vid finansiranja mera podrške porodica i dece na lučanskoj teritoriji je još jedan vid pospešivanja populacione politike na lokalnom nivou s ciljem uvećavanja broja novorođenih kao i kvalitetnijeg života porodica sa malom decom.

- Opština Lučani kontinuirano radi na realizaciji niza aktivnosti za podsticaj rađanju, tako što poslednjih niz godina iz budžeta obezbeđuje novčana sredstva za: darivanje svake novorođene bebe sa 100 hiljada dinara, isplatu do 300 hiljada dinara za biomedicinski potpomognutu oplodnju bračnim parovima bez dece, novčanu nadoknadu u trajanju od godinu dana za nezaposlene majke novorođenih beba, besplatan prevoz za decu do osmog razreda, besplatnu kuhinju za svako treće i naredno dete školskog uzrasta u porodici, stipendiranje đaka generacije, laptopove za vukovce, školske rančeve i školski pribor za đake prvake, autosedišta za nobvorođenčad, novogodišnje poklon paketiće za decu predškolskog uzrasta i drugo”, kazao je Dolović.Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar