Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Održavanje vodovne i kanalizacione mreže i izvorišta najvažniji poslovi JKP,, Vodovod” Čačak

post-title
Foto: Infopress


Na izvorištu vode u Beljini nadležni iz JKP ,, Vodovod” Čačak  čiste bunare  kako bi obezbedili stabilno vodnosnadbevanje. Zamenjena je kompletna stara vodovodna instalacija i priključci u Ulici Župana Stracimira. Vrednost ovih radova je oko 11 miliona dinara.  

U  Ulici  Župana  Stracimira rekonstruisane su podzemne instalacije. Radove je izvelo JKP ,, Vodovod “,  a ova ulica će nakon svih   završenih  radova  biti  pretvorena  u  pešačku  zonu.

,, Vodovodna instalacija je sada od  polietilenskih   cevi  prečnika 160 i zamenjeno je 16 starih priključaka , to su baš stari priključci  više od 60 godina. Oko 95 % poslova je završeno, ostalo kada se steknu uslovi na terenu”, istakao je  zamenik direktora tehničkog sektora JKP “Vodovod”,  Ljubiša Čkonjević.

Od ostalih poslova  izmeštene su kanalizacione cevi i u Ulici Svetog Save kod hotela ,,Morava”.   U Preljini je sanirana vodovodna mreža.

,, Shodno ekonomskim  uslovima održavamo postojeću mrežu u kvalitetnom stanju. Trudimo se da obnovimo vozni park, da se pripremimo za letnji period i da obezbedimo dovoljnu količinu kvalitetne   vode  za grad Čačak”, napominje Čkonjević.

Za  snabdevanje  vodom  Čačana  veoma  je  važna  i  situacija   na   sistemu  Rzav.  Na profilu  gde se voda zahvata reka je u višegodišnjem srednjem proticaju, a kada se  završi  izgradnja  akumulacije Arilje obezbediće se sigurna  sirovina ,  i na ovaj način rešiće  se  problem zahvatanja vode.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar