Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiČačak ugostio više od 400 najeminentnijih srpskih hirurga

post-title
Foto: GZS


Čačak - Redovni sastanak Hururške sekcije Srpskog lekarskog društva održava se danas u čačanskom Domu kulture.

Ideja sastanaka Hirurške sekcije je razmena iskustava, sticanje novih znanja i unapređenje hirurške prakse u Srbiji, kao i negovanje druženja i dobrih kolegijalnih odnosa.

Generalni sekretar Hirurške sekcije Srpskog lekarskog društva docent dr Ognjan Skrobić sa Prve hirurške klinike u KCS rekao je da Hirurška sekcija predstavlja krunsko i osnovno udruženje hirurga u Republici Srbiji pri Srpskom lekarskom društvu, samim tim i najmasovnije.

 „Koncept ovih sastanaka jeste da se širokim izborom tema iz hirurgije obuhvate najsavremeniji stavovi i da se prihvate svetski vodiči u lečenju konkretnih obolenja. Danas na ovom sastanku imamo dva uvažena gosta iz inostranstva, profesora iz Londona Hector Vilca koji će pričati o transplatacijama tankog creva i jetre i profesora Bogevskog iz Hamburga koji je svetski priznat ekspert u oblasti hirurgije jetre, pankreasa i žučnih puteva”, rekao je dr Skrobić.

Prema njegovim rečima srpska hirurgija ima jedan dobar pozitivan pomak, gde se sve više razvija minimalno invazivna hirugija, a da u nekim svojim oblastima klasične hirurgije već odavno, i po imenima a i po centrima, je poznata i prepoznatljiva u Evropi.

Direktor i hirurg Opšte bolnice u Čačku, prim. dr Dejan Dabić istakao je zadovoljstvo i čast koja im je ukazana za organizaciju sastanka hiruga u Srbiji.

 „U Čačku su i gosti iz inostranstva što dovoljno govori gde je čačanska hirurgija i čačanska bolnica danas. Velika zahvalnost ide profesorima Markoviću i Emiću na ukazanoj časti. Nije prvi put da u Čačku organizujemo skupove ovog tipa, prošle godine je bio jedan uskostručan sastanak takođe sa gostima iz inostranstva. Nadamo se da će biti oko 300 do 400 gostiju danas na našem skupu. Ovi skupovi su jako dobri jer se srećemo sa kolegama iz drugih gradova i inostranstva i razmenjujemo iskustva i na taj način unapređujemo rad u svojim bolnicama i klinikama. Pošto jedemo isti hleb, a i mnogi od nas su prijatelji ovo je i jedan način da se vidimo”, rekao je dr Dabić.

On je rekao da je ovo danas jedan multidisciplinaran sastanak gde se održavaju predavanja iz različitih oblasti ne nešto usko specijalizovano tako da će svako naći nešto za sebe.

Hirurška sekcija predstavlja temeljno i najbrojnije esnafsko udruženje hirurga pod okriljem Srpskog lekarskog društva

GZSKomentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar