Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiDveri predstavile predizborni program za predstojeće lokalne izbore u Čačku

post-title


Čačak - Na današnjoj konferenciji za medije Dveri Čačak su predstavile svoj predizborni program za nastupajuće lokalne izbore „Za novi Čačak 2024 - 2028”. Novinarima su se obratili primarijus dr Milan Roganović, predsednik Dveri Čačak, dr Vladimir Dimitrijević, član Političkog saveta Dveri, Bratislav Simović, član Uprave Izvršnog odbora Dveri i Boško Obradović, šef Izbornog štaba Dveri Čačak.

Na konferenciji je najpre istaknuto šta po mišljenju pokreta Dveri Čačak nema pod dosadašnjom vlašću.

„Funkcionere sa pravom fakultetskom diplomom, zelenilo, čist vazduh, zatvoreni bazen, Dom za stare, Dom omladine, poljoprivredno - industrijski kombinat, javnu garažu, čačanski univerzitet, TV Čačak i Radio Čačak, FK Borac više nije iz Čačka, ugašena je FRA, dok nikada nije zaživeo Fond za lečenje teško bolesne dece. Mostovi su postali nebezbedni, klubovi penzionera su zatvoreni, a još uvek ne postoji popis kompletne gradske imovine”, rečeno je na konferenciji za medije.Oni su predložili svoj program u 12 tačaka „za novi Čačak i ostanak mladih u našem gradu”, koji će Čačani dobiti ukoliko Dveri budu deo vlasti 2024 – 2028.

- Novo porodilište i kancelarija za podršku porodici

- Poljoprivredno - industrijski kombinat novi PIK Čačak, novi pogoni za preradu poljoprivrednih proizvoda u selima i nove mikro - pijace

- Sva pomoć čačanskom privredniku, preduzetniku i seljaku umesto stranim kompanijama, plus novi čačanski Sajam

- Nova privredna zona i čačanski supermarket uz autoput

- Univerzitet u Čačku – treći fakultet za sport

- Besplatan sport za svu decu i nove sportske hale

- Najmanje 10 kilometara novog asfaltnog puta u svakom selu

- Besplatni udžbenici i užina za sve đake

- Dom za stare i pomoć za najsiromašnije penzionere

- Da se narod konačno pita: referendum u svakom mesnoj zajednici za šta će se trošiti pare od našeg poreza na imovinu

- Novo naselje na obali Morave i uređenje priobalja reke od Beljine do Prelića

- Decentralizacija grada: veći značaj za Ljubić, Preljinu, Mrčajevce, Atenicu, Trnavu i druge zapostavljene delove grada i seoska naselja.

Dr Vladimir Dimitrijević je na kraju zaključio sledeće: „Kao nestranačka ličnost, već dvadeset pet godina podržavam Dveri – prvo kao patriotsku nevladinu organizaciju, a zatim i kao politički pokret za slobodnu i porodičnu Srbiju. Svih ovih godina imam dobre razloge zbog čega to činim. Kada su 2012. Dveri prvi put izašle na izbore, parola je bila: ’Najzad imam za koga da glasam’. Dvanaest godina posle, mogu da, mirne savesti, kažem: ’I dalje imam za koga da glasam’. Nisu izdali, nisu se prodali, nisu se predali. Imaju najbolje ideje, kreativni su, ne odustaju od borbe i veruju da nam treba više pristojnosti i drveća, a manje bahatosti i behatona. Pred lokalne izbore u Čačku, obraćam se svojim sugrađanima sa najkraćom mogućom verzijom predizbornog programa Dveri: Za srećnu decu I čist vazduh! Da Čačak prodiše”.


GZSKomentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar