Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U toku renostrukcja fontane na trgu u Čačku

post-title
Foto: Mediaportal


U okviru  rekonstrukcije glavne gradske ulice u Čačku, koja će ubuduće biti pešačka zona, započeta je i rekonstrukcija fontane na gradskom trgu.

Najveća  fontana u Čačku, koja se nalazi na donjem platou gradskog trga  izgradjena pre je pre 15 godina kada je trg I rekonstruisan. Dekorativna rasveta koja je menjala boju u noćnim satima poslednjih godina nije u funkciji, a pojedine ploče su  napukle i otpale. Fontana je u nadležnosti JKP”Vodovod”, a to preduzeće je održavanje poverilo preduzeću “Vodoinženjering”. Jedan od razloga za radove je loše uradjena hidroizolacija usled čega je bio primetan gubitak vode.  

“U sklopu ovih radova je I rekonstrukcij fontane koja će biti  potpuno uklopljena u novu arhitektonsku celinu. Ona će zadržai stari oblik, ali će dobiti potpuno novi izgled. Radovi pre svega podrazumevaju zamenu mermernih ploča novim, kao i popravku i dopunu osvetljenja i mlaznica” ističe gradonačelnik Milun Todorović.

 Vrednost radova je  16 miliona dinara, a sredstva su obezbedjena iz gardskog budžeta. Rok za završetak radova je 70 dana. Nešto ranije  na fontani je zamenjena elekto instalacija. Nadzor nad izvođenjem ovih radova vršiće JP Gradac.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar