Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



JP Gradac: Obaveštenje o rekonstrukciji dela trotoara u Bulevaru Vuka Karadžića

post-title
Foto: JP Gradac


Reagovanje JP "Gradac" Čačak na netačne, nepotpune i neproverene medijske tekstove o rekonstrukciji dela trotoara u Bulevaru Vuka Karadžića i tzv. "odbrani drveća od betoniranja"

Koncept poslovanja JP "Gradac" Čačak jeste da svakodnevno uvažavamo sugestije, komentare i kritike naših sugrađana. Aktivni smo u svetu društvenih mreža baš iz tog razloga, da bismo imali kontinuiranu komunikaciju sa našim sugrađanima. Na našem internet sajtu u centru pažnje je link za prijavu problema građana. Brojne probleme u našem gradu smo rešili baš zahvaljujući inicijativi građana i na tome smo neizmerno zahvalni. Iz dana u dan, ta dvosmerna komunikacija je sve bolja i na to smo veoma ponosni. Iz tog razloga smo prinuđeni da po ovom pitanju reagujemo.

Svima je odavno jasno da u našem gradu postoji nekoliko pojedinaca koji se u sve razumeju, koji su protivnici svega što se u našem gradu svakodnevno radi i gradi, a koji nikada ništa u svom životu nisu uradili, da ne kažemo da nisu ni drvo zasadili. Neretko, ti pojedinci su vršili i oštećenja javne imovine, smatrajući da je to legitiman način da iskažu svoj stav.

Rekonstrukciju dela trotoara u Bulevaru Vuka Karadžića smatramo školskim primerom kako treba raditi. Naime, tokom izgradnje stambene zgrade na ovoj lokaciji, nisu bespravno posečena stabla ispred lokacije objekta, što je bio veoma čest slučaj u ranijem periodu. U ovom bulevaru, bespravno je uklonjeno preko 30 stabala i na to nikada niko nije reagovao. Sada, kada se vrši rekonstrukcija dela trotoara, ne mestu gde su stabla sačuvana netaknuta, tih nekoliko pojedinaca, verovatno u želji za medijskom pažnjom, požurili su i narodski rečeno "istrčali pred rudu" po ko zna koji put. Pre svega, u skladu sa svojom ugovornom obavezom, investitor je finansirao deo radova na sanaciji oštećenja dela trotoara. U želji da na ovaj način, deo po deo, u celosti rekonstruišemo ovu prilično oštećenu pešačku stazu, angažovali smo izvođača sa kojim imamo ugovor o održavanju gradskih ulica i javnih površina, kako bismo istovremeno sa investitorom u celosti rekonstruisali pomenuti deo trotoara.

Radovi na ovoj lokaciji su započeti sa namerom da se radi fazno. U prvom koraku je izvršeno asfaltiranje, u nameri da se u sledećem koraku izvrši opsecanje asfalta, postavljanje ivičnjaka i nasipanje površine oko stabla drvenim malčom.

Kritičari su ovog puta zatekli i ometali radnike na licu mesta tokom opsecanja asfalta, što je najbolji dokaz da su njihove objave i tvrdnje na društvenim mrežama i u pojedinim medijima, kako su "odbranili stablo", apsolutno netačne i da njihov "aktivizam" nije nikakav razlog za preduzimanje bilo kakvih aktivnosti, jer su radovi uveliko bili u toku. Radovi će biti završeni u toku današnjeg dana, a ocenu o kvalitetu izvedenih radova daće naši sugrađani koji tuda svakodnevno prolaze, što nam je i najvažnije.

Apelujemo na sve koji imaju odgovornost prema javno izgovorenoj reči, da pojedincima koji se lažno predstavljaju kao predstavnici nepostojećih ekoloških udruženja ili su po zanimanju "aktivisti sa društvenih mreža", da im ne daju prostor da govore u ime građana Čačka i svih zaljubljenika u prirodu. Čačak je grad u kome je u poslednjih 7 godina zasađeno preko 6.000 novih stabala, što je najbolji dokaz da nema potrebe da pojedinci "oslobađaju stabla" od bilo koga u našem gradu. Lažni ekolozi mogu mirno da spavaju, ako im to savest dozvoljava.

 

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar