Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Pobeda Čačka 94 nakon maratona i triler završnice nad ekipom Vršca (FOTO)

post-title
Foto: Morava sport


Čačak94 Quantox – Vršac 94:90 (26:19 22:24 19:13 11:22 16:12)

Igrali su se igrači Čačka 94 sa živcima svojih navijača, ali su na kraju ipak zabeležili pobedu u utakmici 28. kola KLS protiv Vršca u Hali kraj Morave. Nakon produžetka i pravog maratona, rezultat je bio 94:90 i čime je ostvarena 14. pobeda u prvenstvu.

Bolje su izabranici Đorđa Mićića otvorili meč, poveli sa sedam poena razlike na kraju prvog kvartala, ali su nakon 20 minuta igre Vrščani spustili deficit na minus pet.

U prvom poluvremenu publika je gledala dvoboj dvojice izuzetno raspoloženih pojedinaca. Kod Čačka 94 to je bio Stefan Lakić sa 19 ubačenih koševa za 20 minuta, a na drugoj strani Filips koji je u prve dve četvrtine postigao 22 poena.

Sve je za domaći tim izgledalo veoma dobro i u trećoj deonici nakon koje je na semaforu stajalo 67:56. U 34. minutu Čačani su vodili 15 razlike i svio su pomislili da je duel rešen. Međutim, ne i gosti iz Banata. Nisu se predavali iako je domaći tim održavao razliku na desetak poena. U poslednji minut ušlo se sa plus osam za Čačak 94, ali su gosti uspešno i brzo realizovali četiri napada i izjednačili rezultat. Gašić je sa linije za slobodna bacanja imao prilku da donese pobedu domaćoj ekipi, ali je oba puta promašio. Jurček je potom promašio šut za pobedu na drugoj strani, a isto je učinio i Grojić. Ušlo se u produžetak u kom je Vršac i te kako imao psihološku prednost.

Momci iz Čačka 94 su pokazali zavidnu mentalnu čvrstinu i ipak uspeli da dođu do zasluženog trijumfa, četrnaestog u tekućem šampionatu.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Lakić sa 28 i Grojić sa 20 poena. Pratili su ih Pulijam sa 17 i Gašić sa 12 postignutih koševa.

Kod Vrščana Filips je postigao 26, a Simić 18 poena. Naša ekipa u pretposlednjem kolu gostuje u Valjevu ekipi Metalca u subotu, 6.4.2024, od 19h u hali sportova u Valjevu



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar