Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Borac pobedom nad Krkom okončao još jednu sezonu u ABA ligi

post-title
Foto: Morava sport


U poslednjem, 26. kolu AdmiralBet ABA lige, košarkaši Borca Mozzart ugostili su na svom parketu kolege iz slovenačke Krke. Kada je zvuk sirene označio da je došao kraj susreta, pobeda je završila u rukama domaće ekipe, koja je slavila rezultatom 101:83 (29:25; 27:24; 15:22; 29:12).

Očekivano, utakmica je počela odmeravanjem snaga između timova. Mahom su se smenjivalu u vođstvu, tako da je vladao egal u punom smislu te reči. Takvo stanje nastavilo se i nakon prvog tajm auta, tako da se promena nije mogla ni nagovestiti. To je počelo da iritira publiku u hali, jer nije imala priliku da gleda previše zanimljivu košarku. Nije prošlo dugo, a prva četvrtina je okončana, pa je ostala nada da će nastavak biti kudikamo bolji. Doduše, trojka Uskokovića uz zvuk sirene nagovestila je da se to može desiti.

Nastavak okršaja nije doneo neku bitniju promenu. I dalje su se sastavi smenjivali u posedovanju suficita, tako da su sve karte bile otvorene. Istina, Borac je u nekoliko navrata imao plus četiri, ali to zaista nije bio kapital vredan hvale. Bilo je očito da je ekipama stalo da se na što lepši način oproste od ove sezone. Pokušali su treneri izmenama i tajm autima nešto da promene, ali timovi nisu mogli bolje od prikazanog. Tek u završnom delu poluvremena domaćin je vezao nekoliko učinkovitih napada, pa je došao do plus sedam (56:49), tako da je nešto zadovoljniji otišao u svlačionicu.

Preko raspoloženog Špana gosti su dobro otvorili drugo poluvreme. Ujedno, smanjili su zaostatak na jedan posed. Borac je uz dosta muke uspeo da odoli i ne dozvoli rivalu da preokrene rezultat. U nastavku je stabilizovao svoje redove, pa je držao rivala na kakvom-takvom rastojanju. Štaviše, košem Čarapića stigao je do najvećih plus osam (64:56). Ali onda je utakmica ponovo ušla u period koji je obilovao greškama, posebno domaćih igrača. Takva situacija više je pogodovala gostima, koji su se bolje snašli, pa su čak i poveli (65:67). Ponovo je nastupio egal, tako da je na pomolu bila neizvesna završna deonica.

Početak završnog dela susreta nije doneo ništa novo. Ekipe su se i dalje smenjivale u posedovanju prednosti, tako da se pobednik nije mogao ni pretpostaviti. Vreme je prolazilo, a do promene nikako nije dolazilo. I dalje je odnos snaga bio izjednačen, tako da je sve još uvek bilo otvoreno. Ipak, krajem deonice Borac je dodao gas, pa je brzo stekao +10 (91:81). Volšebno, ali ipak zasluženo. Krka je polako počela da posustaje, što je domaćin znalački koristio. Do okončanja duela sve konce je držao u svojim rukama, a čak je i povećao rastojanje. Štaviše, minute je mogao da zabeleži i mladi Radović, koji se čak upisao u listu strelaca. Sve u svemu, teže od očekivanog, Borac je pobedom završio ovogodišnje učešće u regionalnom takmičenju.

Inače, vredno pomena jeste i to da je utakmica kasnila iz dva razloga. Prvo je početak odložen zbog nedostatka struje u dvorani, a zatim je, neposredno pred start, prilikom zagrevanja, igrač Krke Darko Planinić iskrivio obruč, tako da je moralo doći do zamene istog. Sve u svemu, navedeni razlozi su uzrok što je meč krenuo pola sata kasnije.

Borac Mozzart: Rebrača 2, Segu 19, Birts 15, Tasić 16, Radović 3, Tomašević 17, Talić 3, Frenklin 6, Uskoković 9, Todorović, Čarapić 11, Manojlović.

Krka: Planinić 14, Hamilton 2, Stergar 9, Bobnar, Bačvić 3, Cerkvenik 14, Jurković 8, Špan 22, Škedelj 11, Radovanović.

KK Borac/Nikola Minović/Đurđe Mečanin



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar