Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Doza adrenalina na najčistijoj reci u Srbiji: Održan četvrti Rzav challenge, najmlađa učesnica Dunja (14) istrčala sedam kilometara bez problema (FOTO)

post-title
Foto: RINA


Arilje - Jedinstven adrenalinski izazov održan је u Arilju i predstavlja spoj prirode i sporta, a učesnicima pruža nezaboravnu iskustvo. Uz najčistiju reku u Srbiji - Rzav, profesionalni trkači i rekreativci su imali priliku da testiraju svoje granice spremnosti i izdržljivosti.

- Ovo je četvrti Rzav čelendž po redu. Ove godine imamo dve staze od 14 i sedam kilometara. Dozvoljeno je da se i reka ove godine koristi kao prepreka. Imamo svake godine sve više učesnika”, kaže za RINU Radovan Savić.

Učesnici Rzav čelendža stigli su u Arilje iz svih krajeva Srbije. Pojedini se aktivno bave trčanjem, drugi rekreativno, ali su svi došli, kažu, kako bi se pre svega dobro zabavili i oborili lične rekorde.
Kako kažu, cilj im je da pobede sami sebe, a sviđa im se što trke nisu suvoparne. Najmlađa učesnica stigla je iz Trstenika i sa samo 14 godina, istrčala je sedam kilometara.

https://www.rina.rs/admin/files/1712564365_arilje-rzav-trka-fotorina_(1).jpg

- Prelep osećaj zaista, posebno mi se sviđaju prepreke. Ovde na trci sam sa mamom i njenom drugaricom, rekla je Dunja Lekić.

Nakon trke učesnike je sačekao specijalitet ovog kraja - vojnički pasulj, a čuli su se i zvuci trube koju je zasvirala prva dama srpske trube Danijela Veselinović.

Predsednik opštine Arilje Predrag Maslar poručuje da ova manifestacija iz godine u godinu stiče sve veću popularnost, a ujedno i na najbolji način predstavlja prestonicu maline.

https://www.rina.rs/admin/files/1712564365_arilje-rzav-trka-fotorina_(4).jpg

- Sa strane dolazi dosta takmičara, to je prilika i da vide turističku ponudu Arilja”, istakao je Maslar.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar