Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



"Telekom spreman za uvođenje 5G mreže u Srbiji"

post-title
Ilustracija


Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma Srbija ukazao je da je ova kompanija spremna za uvođenje 5G mreže u Srbiji, na čemu će mu strateški partner biti Evropska investiciona banka. On je najavio ove godine biti potpisan ugovor i sa američkom Eksim bankom, ćime će Telekom postati prvi operator u Evropi sa ovakvim ugovorom.

Sa druge strane, strateški smo partneri sa Vodafonom koji je najbrže rastuća 5G mreža u Evropii i sa kojim ćemo raditi na brzoj implementaciji niza digitalnih servisa kako bi krajnji korisnici osetili benefite ove tehnologije - ukazao je Lučić. Kako je dodao, veoma je bitno i to što je Telekom poslednjih pet godina imao jak investicioni ciklus izgradnje optičke mreže i novih baznih stanica na 4G tehnologiji.
 
-Sve ovo će omogućiti brzu izgradnju 5G mreže na čitavoj teritoriji Srbije odmah po dobijanju dozvola - kazao je on.

Lučić je napomenuo i da će se Telekom kompanija naročito pripremiti za EXPO 2027, jer ova kompanija tu manifestaciju vidi kao izuzetnu priliku za sve iz telekomunikacione i IT industrije, ali i kao odličnu priliku za snažni razvoj srpske privrede i promociju naše zemlje.

eKapija



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar