Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U "SC Mladost" održano predavanje prof.dr Branislava Jevtića (FOTO)

post-title
Foto: Infopress


Na stručnom skupu  teme su  bile :,, Svetska  izložba Expo –katalizator promena društva Srbije” i ,, Dečiji sport-   saznajno i praktično polje nadilaženja kadrova u sportu i obrazovanju.

Profesor Branislav Jevtić ukazao je  na inovativan projekat ,, Plava zona Srbija ” , koji se odnosi na učešće sportskih radnika  u organizaciji Svetske izložbe Expo 2027. godine.

,, Bavili smo se i dečijim sportom,   to je najveća korisnička grupa kada je u pitanju sport , mogućnostima organizacije.  Sve ovo je vezano za dobru organizaciju, dobro planiranje i za dobre kadrove.  Kako razvijati, kako usmeravati, kako kreirati opštu politiku kada je u pitanju fizička aktivnost?”, rekao je prof.dr Branislav Jevtić, redovni profesor na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja .

Učitelj Duška Stanojković  ukazala je na razvoj motoričkih veština kod najmlađih. Podsetila je i da deca u Sloveniji kada polaze u školu moraju da znaju da voze bicikl,  trotinet sa dva točka, da plivaju.

,, Uvek je važno da se edukujemo,  da čujemo nešto novo. Ova tema je bitna i za roditelje jer su roditelji   ti koji podstiču, motivišu  decu, ali i prave greške. Svedoci smo  prezaštićivanja dece  i to je bila tema, koliko su roditelji zabrinuti, koliko štite decu i koliko malo ima te slobodne igre?”, istakla je učitelj,  Duška Stanojković. 

Na predavanju ukazano je i na trenažno –takmičarkse pripreme, ali i na  izazove  sa kojima sa susreću mladi  na putu od važbača do vrhunskog sportiste.

,, Svaki stručni skup  je koristan, mogu da se izvuku  pouke. Voleo bih da lokalna zajednica prepozna to što je profesor hteo da nam prenese. Da zajedno sa stručnim licima koji žive u Čačku uradimo dosta za razvoj fizičke aktivnosti, motoričkih potencijala naših najmlađih  “, rekao je u ime PU,, Moje detinjstvo”, Jovica Peulić.

Stručni skup bio je  i prilika da se istakne značaj  učešća lokalne zajednice pojedinaca, struke ,  države i regiona u organizaciji,,  Svetske izložbe EXPO”.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar