Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Gradonačelnik Todorović najavio rok za otvaranje Zdravstvene stanice u Ljubiću i realizaciju drugih projekata

post-title
Foto: Press služba


Zdravstvena stanica u Ljubiću biće opremljena i otvorena najkasije do kraja juna, najavio je gradonačelnik Čačka. Zbog nedavne krađe kablova i druge instalacije na objektu u izgradnji radovi su produženi, a procenjena šteta je oko milion i 200 hiljada dinara. Osim otvaranja zdravstvene stanice , gradonačelnik najavljujuje tokom leta i druge investicije kao što su parking kod Osnovne škole ,,Vuk Karadžić”, završetak izgradnje bedema do reke Lupnjače i druga ulaganja uz napomenu da je Čačak bezbedan grad , a povodom nedavnog nemilog događaja u okolini Bora.

Počinioci krađe instalacija i kablova u okviru izgradnje Zdravstvene stanice u Ljubiću su uhvaćeni i procesuirani. Šteta je procenjena i biće sanirana , ali je sve to usporilo radove na izgradnji važnog objekta čije će usluge koristiti oko 30 hiljada građana koji gravitiraju prema tom delu grada. ,, Nije problem ta finansijska šteta za izvođača koliko vreme jer to sada mora sve ponovo da se uradi. Da se izvadi sva ta instalacija, da se gletuju zidovi, podovi su završeni. Tako da nas to malo usporava, ali sam ubeđen da će Zdravstvena stanica u Ljubiću biti do kraja juna biti potpuno otvorena i opremljena za korisnike”, rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Otvaranju Zdravstvene stanice u Ljubiću obradovaće se mnogi građani, kao i drugim investicijama čija se realizacija najavljuje tokom leta . Novi parking planiran je kod osnovne škole ,,Vuk Karadžić”, sređivanje platoa ispred Fakulteta tehničkih nauka , nastavak izgradnje bedema samo su deo radova koji će ulepšati grad i koje Čačani nestrpljivo očekuju. ,, Mi planiramo do leta da završimo jedan veliki parking. To je parking pored škole ,,Vuk Karadžić” i Doma učenika srednjih škola. Planiramo tu oko 400 parking mesta sa dosta zelenog sadržaja i da taj parking bude pre svega za Sportski centar , jedan manji deo za Fakultet tehničkih nauka, da uradimo i plato ispred Fakulteta tehničkih nauka i naravno da nastavimo izgradnju bedema. Ostao je taj krak od 1050 metara, od Ulice Ilije Garašanina do Ulice 429 i da stvaramo potpuno bezbednu zonu za šetače”, rekao je Todorović.

I gradska plaža biće spremn a za novu sezonu . O ispravnosti vode u Zapadnoj Moravi savesno brine ZZJZ i grad naravno pa se očekuje da i ovo leto po tom osnovu bude bezbedno , najavljuju nadležni. Todorović je rekao da grad i javno komunalana preduzeća čine sve da Gradska plaža bude bezbedna za kupače . Dodaje da ZZJZ u Čačku sa novom opremom i u novom prostoru u gradu obavlja veliki posao i on je odgovoran za javno zdravlje građana.

Na pitanje novinara da li je Čačak bezbedan grad i šta se preduzima na poboljšanju bezbednosti građana povodom nemilog događaja u okolini Bora u kome je nastradala dvogodišnja devojčica, gradonačelnik je rekao da će biti instalirano još kamera u gradu i predeuzete druge mere u cilju još veće bezbednosti kako najmlađih, tako i starijih sugrađana. Osim toga on je rekao da je u stalnom kontaktu sa nadležnim službama koje brinu o bezbednosti građana naglašavajući da je Čačak bezbedan grad.

Infopress

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar