Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Deli se 10 stanova, a ima i novina – počela nagradna igra "Uzmi račun i pobedi"

post-title
Foto: Promo


Prijava za novi ciklus nagradne igre "Uzmi račun i pobedi počela je 8. aprila, a u okviru nagradnog fonda od 1,9 miliona evra biće podeljeno 10 stanova. Ministar finansija Siniša Mali ističe da će računi plaćeni karticama vredeti duplo da bi se pospešilo bezgotovinsko plaćanje. Aplikacija je unapređena i skeniranje kodova ide brže nego ranije, tvrdi Mali.

Prvo izvlačenje u novom ciklusu nagradne ige "Uzmi račun i pobedi 2024" biće 11. maja, a poslednje 8. juna, izjavio je ministar finansija Siniša Mali i naveo da nagradni fond ovog ciklusa iznosi 1,9 miliona evra.

U sklopu nagradnog fonda biće podeljeno 10 stanova u naselju Zemunske kapije u Beogradu.

"Biće podeljena po dva jednoiposobna i dvosobna stana, pet trosobnih i jedan četverosoban dupleks od 102 kvadrata. Građani koji žele da učestvuju u nagradnoj igri bi trebalo da znaju da su svi prethodni nalozi obrisani i da moraju ponovo da se registruju, te da u aplikaciju mogu da dodaju još četiri člana", rekao je Mali.

Ima i novina
Naveo je da je važno da građani znaju i to da će onima koji budu plaćali karticama, to vredeti duplo, jer će bezgotovinskim plaćanjem za jedan račun dobijati dva koda.

"Ova novina je uvedena kako bi se pospešilo bezgotovinsko plaćanje", istakao je Mali.

Naglasio je i da je aplikacija unapređena i da sada skeniranje "QR" kodova ide brže nego ranije i istakao da je prošlogodišnja nagradna igra "Uzmi račun i pobedi" dala odlične rezultate pošto je u njoj učestvovalo više od milion građana koji su poslali 259 miliona računa.

Prijava za nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi 2024" počela je 8. aprila.

Direktorka Poreske uprave Dragana Marković je navela da je novim modelom fiskalizacije obuhvaćeno oko 150.000 poreskih obveznika i oko 220.000 maloprodajnih objekata.

"Dnevno se izda između devet i 10 miliona fiskalnih računa, a postoje i dani, najčešće pred velike praznike kojima upravo idemo u susret, kada je taj broj znatno veći. Tako je prošle godine, pred Uskršnji praznik, u toku jednog dana izdato čak 13 miliona računa", rekla je ona.

RTS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar