Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Istorijska sezona ekipe Čačak94 Quantox, Put na olimpijske igre I faktor Malina

post-title


Čačak94 Quantox se u sezoni 2023/2024 predstavio mnogima na široj košarkaškoj sceni pre svega plasmanom na završnicu kupa Radivoj Korać, ali i odličnom selekcijom tima i igračima, kao i stručnim štabom. U subotu ovaj tim igra utakmicu poslednjeg kola u KLS šampionatu pred svojim navijačima i stavlja tačku na najuspešniju sezonu kluba u godini u kojoj slave 30 godina postojanja.

Jedan od faktora koji je dosta uticao na ovosezonske uspehe i dobre rezultate, jeste i Marko Marinović, koji je pomagao klubu u ulozi stručnog savetnika. Marko Marinović, pre svega u Čačku, ali svakako i šire, poznatiji kao Malina, je uvek bio jasan što se tiče košarke. Rad i samo rad, guranje sebe ka napred, napredovanje u svakom smislu. Kako sam voli da ponovi – “ako šutneš nekoliko hiljada lopti i toliko i ubaciš postaće ti čudno kad promašiš, ali ako šutneš 5 lopti i sve promašiš, to je jasan znak da ne radiš dovoljno. ”Nekoliko puta je isticao da košarka nije njegov poziv, već ljubav, i način života. Sam ističe, da može i dalje bi igrao, jer iako je on košarci dao sve, i ona je njemu. Odmah iz patika ulazi u trenerske cipele, poziv koji nije nimalo lak, ali ubrzo pokazuje da ga i tu čeka svetla budućnost.



Otud i ne čudi poziv selektora Pešića da bude deo njegovog stručnog štaba u nacionalnom timu. Marinović je bio član reprezentacije Srbije i Crne Gore na Svetskom prvenstvu u Japanu 2006. Trener Pešić je svakako prepoznao i njegov trenerske kvalitet pošto kao igrača ga je veoma dobro znao i sarađivali su u više navrata, od čega poslednji put u Crvenoj Zvezdi.

Velike uspehe Marinović beleži kao član nacionalnog tima gde se sigurno izdvaja srebrna medalja na poslednjem Svetskom prvenstvu u Manili. Malina odlučuje da se posveti ove godine pre svega nacionalnom timu, jer će ovo leto biti deo našeg tima u okviru Olimpijskih igara u Parizu, što je sigurno jedno od najvećih dostignuća svakog sportiste i sportskog radnike. Prilika da se bude na najvećoj smotri sportista iz svih delova sveta i sportova.

Vreme tokom ove sezone je iskoristio i da pomogne košarkaškom klubu Čačak94 Quantox kao stručni savetnik. Njegov uticaj na igru i klub u celosti je jasan, a posebno dolazi do značaja s obzirom da je ova sezona bila najuspešnija sezona od osnivanja Čačka94. Klub se nalazi u gornjoj polovini KLS, a ostvaren je istorijski plasman na završnicu kupa Radivoj Korać, gde je Čačak94 napravio i veliko iznenađenje i savladao Borac u gradskom derbiju i plasirao se u polufinale kupa. Ovo dodatno dobija na značaju kad se uzme u obzir da je Čačak94 prvi tim iz grada košarke koji se plasirao u polufinale nacionalnog kupa.



Čačak94 je uspeo da uz Malininu pomoć i stručnost izbaci nekoliko zanimljivih mladih imena na površinu kao što su Nikola Gašić, mladi centar koji je 2 puta bio MVP runde u KLS, i često je u double double brojkama, Grojić, koji je ove sezone prvi put zaigrao u KLS, i već se označava kao jedan od boljih šutera u KLS. Nema sumnje da je Marinović svojim iskustvom i znanjem pomogao klubu da ide u dobrom pravcu i na tome su mu svi iz kluba posebno zahvalni.

Čačak94 Quantox u subotu igra utakmicu poslednjeg kola KLS protiv ekipe Dynamic BalkanBet od 19h u hali kraj Morave. Pozivamo sve ljubitelje da dođu jer smo spremili posebne nagrade da za naše navijače, od kojih je najbolja put na Olimpijske igre u Pariz, na 3 utakmice grupne faze naše reprezentacije. Podsetimo, da Srbija svoje učešće počinje utakmicom protiv reprezentacije SAD. Pored glavne nagrade, Nagrada kakva se retko viđa na parketima u Srbiji, a i šire. Čačanu su uputili jedinstvenu pozivnicu i nadamo se da će odziv publike u gradu košarke biti odličan.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar