Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiBaletski studio Kulturnog centra Čačak na međunarodnom takmičenju u Rimu - sedam prvih mesta i tri specijalne nagrade

post-title


Na međunarodnom plesnom takmičenju „Dance now international” koje je od 4. do 7. aprila održano u Rimu članice Baletskog studija Kulturnog centra Čačak, osvojile su 7 prvih mesta i tri specijalne nagrade. Studio se i predstavio na takmičenju sa 8 koreografija i sve su nagrađene najvišim odličjima. Na međunarodnom takmičenju u italijanskoj prestonici učestvovalo je na stotine plesača iz Evrope u različitim kategorijama. Čačansku pobedničku ekipu činilo je 32 devojčice uzrasta od 10 do 15 godina, koje je predvodila nastavnica baleta i koreograf Ivana Dunjić, uz veliku podršku Vesne Pešov, nastavnice gimnastike.

Čačanske balerine dobile su prve nagrade za koreografije:

1.mesto i specijalna nagrada-takmičenje u Egiptu za koreografiju „Volia”, formacija Modern Ballet

1.mesto i specijalna nagrada-takmičenje u Istanbulu za varijaciju „Blue bird”

  1. mesto koreografija „One”, formacija Jazz ballet
  2. mesto koreografija „I am black”, formacija Musical Theater
  3. mesto koreografija „Swan Lake”, formacija, classic ballet
  4. mesto koreografija „Dolls”, formacija, classic ballet
  5. mesto koreografija „Apasionata”, formacija Lurical dance

Varijacija „Cupid” osvojila je drugo mesto i specijalnu nagradu za takmičenje po želji.

Od strane stručnog žirija na takmičenju, koji su činili renomirani igrači i pedagozi, Baletski studio Kulturnog centra Čačak dobio je velike pohvale i čestitke za originalnost, ujednačenost i profesionalnost. Svaki nastup čačanskih balerina ispraćen je podrškama publike i aplauzima, a pojedine koreografije i pravim ovacijama.

Takmičenje u Rimu bila je prilika za druženje ali i obilazak znamenitosti. Balerine su u Rimu obišle čuveni Koloseum, hram svih bogova Panteon, Fontanu di Trevi, Španski trg, a bile su i u poseti Vatikanu. Uživalo se u sunčanom vremenu i na prelepoj plaži omiljenog letovalista Ancio, a put je obeležilo istinsko druženje kao i slavlje zbog postignutih rezultata. Mlađim balerinama ovo je bilo prvo međunarodno takmičenje koje će zasigurno dugo pamtiti.

Nagrade u Rimu potvrda su naročito predanog rada balerina i nastavnice Ivane Dunjić. Proteklih meseci vežbalo se vredno svakog vikenda kao i tokom sedmice. Stoga, veliki uspeh ni ovoga puta nije izostao. U kalendaru vrednih balerina i narenih meseci su u planu domaća i inostrana takmičenja.Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar