Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiLučanski većnici usvojili izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova

post-title
Foto: GZS


Lučani - Većnici opštine Lučani su održali 58. sednicu na kojoj su razmatrali i usvojili brojne izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova.

U okviru izveštaja o radu javnog komunalnog preduzeća „Komunalac” Lučani, direktor Milomir Bešević je istakao da je kreditno zaduženje od 30 miliona svedeno na oko 20 miliona dinara, kao i da je potrebno iz budžeta dodatno izdvojiti preko četiri miliona dinara za neophodni polovni bager i kamion Vomu. Ovo preduzeće je planiralo i ubrzavanje postupka baždarenja svih vodomera kao i nabavku novih. U toku je i revizija projekta za revitalizaciju vodovodnog magistralnog voda Lučani - Puhovo kao i vodovod za naseljeno mesto Lučani za čiju realizaciju će biti neophodno oko 360 miliona dinara.

Opštinsko veće je prihvatilo i izveštaj o radu PU „Naša radost” Lučani u kome se navodi da je u ovu ustanovu smešteno 538 dece u 24 vaspitne i jaslene grupe. Oko 300 dece je smešteno u zgradi u Lučanima, oko 200 u Guči i oko četrdesetak u seoskim ustanovama. Sve grupe su prekobrojne sa decom o kojima brine 64 zaposlena lica u predškolskoj ustanovi. Na čekanju za smeštaj u ustanovu je još oko četrdesetoro dece, najviše u Lučanima.

U okviru izveštaja Centra za socijalni rad se navodi da je ukupan broj korisnika usluga preko 1600 građana, dakle u odnosu na procenjen broj stanovnika, udeo korisnika socijalnih usluga je 9,37 odsto. Prema izveštaju Centra, poslednjih godina u ovoj sredini je pojačan problem zbrinjavanja starijih korisnika, kao i porodično i maloletničko nasilje. Socijalno stanovanje Centar je organizovao u dva stambena objekta sa 20 korisnika u Lučanima. Narodnu kuhinju koristi 150 lica.

U nastavku sednice, usvojen je i izveštaj o radu Turističke organizacije Regije Zapadne Srbije, zatim izveštaj Međuopštinskog istorijskog arhiva kao i izveštaj o radu Crvenog krsta Lučani za prethodnu godinu.Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar