Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Pri kraju je izgradnja objekta za potrebe tekstilne struke, koji se gradi u Mašinsko saobraćajnoj školi u Čačku

post-title
Foto: Infopress


Gradjevinski, keramičarski, instalaterski I  svi ostali radovi,  u objektu čija je bruto površina 320 metara kvadratnih, već su završeni I preostalo je da se nabavi I postavi oprema. Preostalo je da se završi parterno uredjenje dvorišta  škole, a učenici će nove prostorije koristiti od naredne školske godine.

“Objekat raspolaže sa četiri prostorije, od kojih je jedna namenjena za potrebe dizajniranja I modeliranja preko računara, zatim prostorija za konstrukciju odeće, u trećoj će biti mašine za praktičnu nastavu dok će četvrta prostorija biti pretvorena I izložbeni prostor. Imamo deo mašina u starom objektu, koje su sasvim nove I biće preneteu nove prostorije. Zatim  imamo kompjutere sa ploterom I interaktivnom tablom koje smo dobili od Nemačke razvojne agencije GIZ I njih ćemo koristiti u tom objektu, a jedan deo  opreme ćemo nabaviti. Predvidjeno je da se objekat koristi od nove školske godine”, objašnjava Mirko Lazović direktor Mašinsko saobraćajne škole.

U objektu će praktični deo nastave obavljati učenici  koji nisu uključeni u dualni sistem obrazovanja, dok će učenici koji nastavu pohadju po dualnom modelu praktičnu nastavu I dalje obavljati u firmama sa kojima postoje ugovori o saradnji. U novim prostorijama planirana je I nastava stučnih predmeta. Škola upisuje ukupno 4 odeljenja tekstilne struke od prvog do četvrtog razreda sa blizu 120 učenika. Ove godine u planu je upis 28 učenika na smeru tehničar modelar odeće.

“Po dualnom modelu obarzovanja moramo da imamo radionice I praktično iste uslove I u školi kao I u firmi gde djaci obavljaju praktičnu nastavu. Mi imamo naznake da ćemo  postati Regionalni trening centar za mašinska I saobraćajna zanimanja I da ćemo praviti novi prostor preko Kancelarije za dualno obrazovanje. Idejno rešenje postoji, projektni zadatak trebalo bi da se radi narednih dana, a grad je obezbedio finansijska sredstva”  kaže direktor  Mirko Lazović.

 Vrednost  radova na novom objektu za potrebe tekstilne struke je 36  miliona dinara. Sredstva  je  obezbedio  grad Čačak, a  izvožač radova  je  preduzeće  Ramark.

Infopress 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar