Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Sajam zapošljavanja biće održan 17. aprila u Čačku

post-title
Foto: Infopress


Filijala Čačak Nacionalne službe za zapošljavanje organizuje prvi ovogodišnji Sajam zapošljavanja na području Moravičkog okruga, u sredu 17. aprila, od 11 do 14 časova, u holu Kulturnog centra u Čačku.

I ove godine je obezbeđena raznovrsna ponuda slobodnih poslova. Učešće je, do sada, potvrdilo oko 40 poslodavaca koji su prijavili potrebe za zapošljavanjem više od 350 novih radnika različitih obrazovnih profila i nivoa kvalifikacija.

Traženi su vaspitači, ekonomisti, inženjeri elektro i mašinske struke, saradnici u osiguranju, operateri u metaloprerađivačkoj i mašinskoj proizvodnji, električari, radnici u prehrambenoj i ugostiteljskoj delatnosti, a potrebe su iskazane i za prodavcima, modelarima, šivačima, vozačima, magacionerima, administrativnim radnicima…

Na Sajmu će, biti prisutni poslodavci uglavnom iz MO , Čačka, ali i iz Kraljeva : DOO „PS Fashion Design”, DOO Pekara „Pons”, DOO „Vasović”, DOO „Akvapan inženjering”, DOO „Unipromet”, Vorwerk Autotec Serbia, Eldisy Serbia, DOO „Stax Technologies”, PU „Radulović M23″, PU „Gimnazion”, UTP „Morava”, DOO „MHS

Team AT”, DOO „Steel Product & Project”, DOO „Blue Line”, DOO „Dinamic line”, DOO „Energy glass group” i dr.

“Dogadjaj poput sajma zapošljavanja je još jedna mogućnost data poslodavcima da putem intervjua izvrše selekciju novih radnika. Isto tako, tražioci posla imaju mogućnost da na jednoj lokaciji obave intervjue sa većim brojem poslodavaca. Treba napomenuti da za poslodavce podjednak značaj imaju i nezaposlena lica i tražioci promene zaposlenja za koje je sajam zapošljavanja takodje otvoren”, pojašnjava Ana Dojčilović iz NSZ, filijale u Čačku.


IZ Nacionalne službe za zapošljavanje, filijale u Čačku pozivaju nezaposlena lica i tražioce promene zaposlenja da 17. aprila posete Sajam zapošljavanja u Čačku, iskoriste mogućnost da većem broju poslodavaca dostave svoje radne biografije (CV), a u neposrednom razgovoru i predstave svoje kvalifikacije, znanje i radno iskustvo. Do sada je praksa pokazala da se oko 20 do 25 odsto kandidata i zaposleilo nakon održanih sajmova zapošljavanja. Poslodavci imaju mogućnost i da po izvršenoj selekciji kandidata koriste neku od podsicajnih mera tako da je značaj sajmova zapošljavanja višestruk, poručuju iz NSZ.

Infopress

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar